Venäjän presidentin haastattelusta suivaantunut Elton John julkaisi suoraan tälle osoitetun tiukkasanaisen kirjeen

Sir Elton John ei ole katsonut hyvällä Venäjän presidentti Vladimir Putinin Financial Timesille antamia liberatismiin sekä seksuaalivähemiistöihin liittyviä kommentteja. Putinin mukaan liberalismi on tullut tiensä päähän. ”Perinteiset arvot ovat aiempaa vakaammassa ja tärkeämmässä asemassa miljoonille ihmisille tämän liberaalin ajattelun sijaan”, presidentti lausui.

HLBT:n vastaisiksi katsottuja käytäntöjä kohtaan osoitettua kritiikkiä Putin kommentoi puolestaan seuraavasti: ”Meillä ei ole mitään ongelmia HLBT-henkilöiden kanssa. Luoja paratkoon, antaa heidän elää kuten haluavat. Jotkit asiat vaikuttavat meistä kuitenkin liiallisilta. He väittävät, että lapset voivat omaksua viisi tai kuusi sukupuoliroolia.”

”Antaa kaikkien olla onnellisia, meillä ei ole sen suhteen ongelmaa”, Putin jatkaa. ”Mutta tämän ei saa antaa varjostaa miljoonien ihmisten kulttuuria, perinteitä ja perinteisiä perhearvoja.”

Sir Elton kommentoi presidentin puheita Instagramissa tälle suoraan osoitetulla viestillä, jonka yhteyteen laulaja oli liittänyt ”sensuroitu”-tekstillä merkityn kuvan perheestään.

”Rakas presidentti Putin, olin todella järkyttynyt luettuani haastattelunne Financial Timesista”, Sir Elton kirjoittaa. ”Olen vahvasti eri mieltä näkökannoista, joiden mukaan monikulttuurillisuuteen ja seksuaaliseen monimuotoisuuteen tähtäävien käytäntöjen tavoittelu olisi yhteiskunnassamme turhaa.”

”Kommenttinne joissa toivotte HLBT-henkilöisen olevan onnellisia, ja toteatte, ettei teillä ole ongelmia heidän kanssaan, ovat mielestäni kaksinaamaisia”, laulaja jatkaa. ”Silti venäläiset jakelijat katsoivat asialliseksi sensuroida Rocketman-elokuvaani poistamalla siitä kaikki maininnat löytämästäni todellisesta onnesta, jota olen saanut 25-vuotisesta suhteestani Davidiin ja kahden lapsemme kasvattamisesta. Se tuntuu minusta hurskastelulta.”

Voit lukea Eltonin päivityksen alta.