Jos asiat olisivat menneet toisin, olisimme saattaneet katsoa 1990-luvulla varsin merkillistä Bob Dylanin kirjoittamaa HBO-sarjaa

Ei olisi ollut ehkä ihan Sopranosia tämä projekti.

Tämähän olisi voinut olla mielenkiintoista. Comic Book Resources -sivusto nosti esille vuonna 2014 alun perin julkaistun You Made It Weird -podcastin haastattelun, jossa ohjaaja Larry Charles kertoo eräästä huomionarvoisesta episodista 1990-luvulla.

Charlesin mukaan itse Bob Dylan olisi ottanut häneen yhteyttä, sillä Dylanilla oli inspiraatio päällä: musiikki-ikoni oli innostunut Jerry Lewisin komedioista ja esitteli Charlesille isoa nivaskaa muistiinpanoja, joissa oli kaikenlaisia ideoita ja hahmotelmia dialogista sekä hahmoista. Dylan pyysi Charlesia auttamaan homman kasaamisessa johdonmukaisempaan muotoon.

Näin tapahtui, ja asiat etenivät jopa siihen pisteeseen, että Dylan ja Charles kävivät kertomassa ideastaan HBO-kanavajätin johtoportaalle. Tapaaminen meni kuitenkin mönkään: HBO-pomo halusi tehdä heti alkajaisiksi vaikutuksen Dylaniin ja esitteli ylpeänä Woodstock-lippujaan kaukaa 1960-luvulta, johon Dylan huomautti äreästi, ettei hän Woodstockissa soittanut.

Tämän jälkeen laulaja käänsikin selkänsä muille kokoustajille ja katsoi ikkunasta ulos lopputapaamisen ajan. Paikalla ollut Charlesin manageri kuvaili sivuston mukaan Dylanin käyttäytyneen kuin ”sosiaalisesti rajoittunut lapsi”.

Ilmeisesti HBO ei kuitenkaan voinut vastustaa ajatusta Dylanin kirjoittamasta sarjasta, ja idealle näytettiin Charlesin mukaan vihreää valoa. Dylan kuitenkin ilmoitti kokouksen jälkeen ohjaajatoverilleen, ettei haluakaan viedä projektia eteenpäin. Sen pituinen se.

Tai ei aivan, sillä Dylan ja Charles työskentelivät vuonna 2003 yhdessä Masked and Anonymous -elokuvan kimpussa. Draamaelokuva oli osittain Dylanin käsikirjoittama, ja hän myös näytteli siinä pääosaa. 24% on tämän teoksen ”tomatometer” Rotten Tomatoes -elokuvasivulla, joten ehkemme menettäneet Dylanin sarjassakaan mitään ultimaattista taide-elämystä.