Jos bändilläsi on vaikeaa, muista, ettei Slayeristäkään aluksi pidetty: ”Porukka inhosi meitä!”

AOP

Millainen mies on Slayerin Kerry King? Tähän kysymykseen saa yllättävänkin tarkan kuvan tuoreesta Metal Hammerin haastattelusta, jossa kitaristi kertaa elämäntarinaansa. King vastaa varsin avoimen oloisesti kysymyksiin historiastaan ja elämänfilosofiastaan.

Jutusta käy ilmi, että matemaattisesti lahjakas King oli hyvä oppilas koulussa, kunnes löysi teini-iässä tytöt ja keskittyi vikittelyhommiin. Hän ei ole kertomansa mukaan koskaan käyttänyt huumeita, mutta alkoholin kanssa on tullut läträttyä senkin edestä. Lisäksi ilmenee, että vuosituhannen vaihteen nu metal -buumi oli Kingille synkintä aikaa, mitä musiikkiasioihin tulee.

Slayerin menestykseen King suhtautuu melko tyynesti – kitaristi vaikuttaa melko omanarvontuntoiselta kaverilta. Hän kuitenkin muistuttaa, ettei yhtye saanut mitään lentävää lähtöä, vaan oman yleisön löytämiseen kului aikansa.

”Porukka inhosi meitä!” King parahtaa, kun haastattelija kysyy häneltä Slayerin varhaisvuosista.

”Nykyään keikoilla kaikki haluavat kuulla Evil Has No Boundariesin, The Antichristin tai jotain muuta noilta ajoilta, mutta kun aloitimme, suurin osa ihmisistä tosissaan vihasi meidän juttuamme. Mutta hei, minä itse pidin siitä. Ei kriitkoiden mielipiteillä ole väliä. Ei ole koskaan ollut.”

Näinhän se menee. Slayer saapuu ensi kesänä Tuskan pääesiintyjäksi – virallisen tiedon mukaan viimeistä kertaa ikinä, mutta miten lienee. Katsotaan, kuullaanko Show No Mercy -debyytin biisejä Suvilahdessa.