”Jos mielestäsi nyt julkaistaan paljon huonoa musiikkia, niin odotas vaan” – Smashing Pumpkins -pomo ennustaa tekoälyn mullistavan musiikin

21.5.2023 19:13

The Smashing Pumpkins -keulakuva Billy Corgan ottanut kantaa tekoälyn alati lisääntyvään käyttöön musiikissa.

”Tekoäly tulee muuttamaan musiikin iäksi”, Corgan sanoo Zach Sang Show’lle. ”Heti kun nuoret artistit tajuavat, että he voivat käyttää tekoälyä hyödykseen ja tehdä parempia biisejä, he eivät aio käyttää 10 000 tuntia kellarissa kuten minä.”

”Loppujen lopuksi taiteessa on kyse arviointikyvystä”, Corgan jatkaa. ”Joku kertoi minulle tuossa päivänä muutamana kuinka kuuluisa räppäri työskentelee. Heille tuodaan eri tyyppien biittejä ja he valitsevat mielestään vetävimmän.”

”Sovelletaanpa samaa tekoälyyn: ’Hei tekoäly, anna minulle 50 biittiä 50 kaikkien aikojen parhaalta räppibiisiltä. Hmm, tykkään numerosta 37. Se inspiroi minua.’ Onko se pöllimistä? Ei oikeastaan. Minä tein samaa, mutta analogisesti. Kuuntelin itse 10 000 kappaletta — joten mitä eroa sillä on? Ne joilla on arviointikykyä pärjäävät, vaikka tekoäly tarjoaisikin heille vaihtoehdot.”

Corganin mielestä tekoäly tekee myös kilpailusta tiukempaa.

”Ongelma on siinä, että jos olet luonnollinen artisti kuten minä, tulee olemaan todella vaikeaa kilpailla sellaisten tyyppien kanssa, jotka eivät osaa tehdä biisejä, mutta joilla on hyvä arviointikyky, eivätkä osaa laulaa, mutta joiden studiosta löytyy Auto-Tune”, Corgan sanoo. ”Jos mielestäsi nyt julkaistaan paljon huonoa musiikkia, niin odotas vaan.”

Vasta muutama päivä sitten Sting varoitteli ihmisten ja tekoälyn välisestä tulevasta ”taistelusta”.

Lisää luettavaa