Sting povaa biisien tekemisestä muodostuvan ihmisten ja tekoälyn välinen taistelu – ”Kaikki joutuvat käymään sen tulevina vuosina”

18.5.2023 14:11

Sting varoittaa ihmisten ja tekoälyn välillä käytävästä ”taistelusta” kappaleiden tekemiseen liittyen. Tekoälyn käyttö musiikissa herättänyt viime aikoina runsaasti tunteita. Eri artisteja on laitettu laulamaan toistensa kappaleilla ja onpa maailmalle putkahtanut tietysti kokonaan tekoälyn luomaa musiikkiakin.

Entinen The Police -keulakuva ei peittele mielipidettään teknologisesta kehityksestä BBC:n haastattelussa.

”Musiikin rakennuspalikat kuuluvat meille ihmisille”, Sting sanoo. ”Se tulee olemaan taistelu, joka meidän kaikkien tulee käydä tulevina vuosina: puolustaa henkistä pääomaamme tekoälyä vastaan.”

Sting lisää, että teknologian kehitys ”ei tee minuun minkäänlaista vaikutusta” ja vertaa sitä elokuvissa käytettävään CGI:hin.

”Tylsistyn välittömästi kun näen tietokoneella luotuja kuvia”, Sting sanoo. ”Kuvittelisin tuntevani samoin tekoälyn luoman musiikin kohdalla… ehkä se saattaa toimia elektronisen tanssimusiikin puolella. Mutta kappaleissa, joissa ilmaistaan tunteita, en usko liikuttuvani niitä kuullessani.”

Lisää luettavaa