Jossain kaukana Namibin aavikon autiudessa soi tästedes ikuisesti Toton Africa

Kuvan strutsit eivät todennäköisesti liity tapaukseen.
AOP

Tässäpä uutinen, joka aiheuttaa vaikeasti käsiteltäviä tuntemuksia. BBC uutisoi taideprojektista, jossa Toton ikivihreä Africa-hitti on valjastettu merkillisen taideinstallaation johtotähdeksi. Mikäli kaikki tapahtuu kuten taiteilija on suunnitellut, kaukana Afrikan aavikolla soi Toto vielä kauan sen jälkeen, kun tuntemamme maailmanjärjestys on pyyhkiytynyt unholaan.

Namibialainen taiteilija Max Siedentopf on rakentanut Namibin autiomaahan installaation, jossa Africa soi päättymättömällä loopilla. Taideteoksessa kuusi kaiutinta on yhdistetty MP3-soittimeen, joka pysyy toiminnassa aurinkoenergian avulla. Namibin aavikko on sellaiset 55 miljoonaa vuotta vanha, ja Siedentopf toivoo, että hänen taideteoksensa pysyy toiminnassa vielä toiset 55 miljoonaa vuotta.

Sitten sopiikin kysyä, mitä mieltä paikallinen eläimistö on Siedentopfin ideasta. Wikipedian mukaan Namibissa elää muun muassa antilooppeja, strutseja ja jopa norsuja – mahtaako jollakin paikallisella strutsilla palaa jossain vaiheessa hermo päättymättömään ääniterroriin. Tai kenties otukset pitävät biisistä, mene ja tiedä.