Journeyn jäsenet poseerasivat yhteiskuvassa Donald Trumpin kanssa – nyt koko bändi saattaa hajota tapauksen vuoksi

Jokaisella pilvellä on kuitenkin hopeareunus, kuten sanonta kuuluu.
10.8.2017 09:36

Suhtautuminen presidentti Donald Trumpiin aiheuttaa Yhdysvalloissa niin syviä jakolinjoja, että klassikkobänditkin uhkaavat hajota. Näin on ainakin käymässä AOR-jätti Journeyn kohdalla.

Don’t Stop Believin’ -tulkitsijat eivät ole tähän mennessä halunneet leimautua minkään poliittisen liikkeen tai presidentin tukijoiksi, mutta käytäntöön tuli särö, kun osa yhtyeen jäsenistä vieraili muutama viikko sitten Valkoisessa talossa. Julkisuuteen tuli kuva, jossa kosketinsoittaja Jonathan Cain, laulaja Arnel Pineda sekä basisti ja perustajajäsen Ross Valory poseerasivat hymyssä suin presidentti Trumpin rinnalla. Cainin vaimo Paula White-Cain työskentelee Trumpin hallinnossa ”hengellisenä neuvonantajana”.

Journeyn johtohahmo, kitaristi Neal Schon ei ollut tempauksesta mielissään. Schon on kritisoinut bänditovereitaan vuolaasti sosiaalisessa mediassa, ja visiitti saattaa aiheuttaa pahimmillaan koko yhtyeen hajoamisen. Asiasta uutisoi Classic Rock.

”Tämä ei ole se Journey, jonka aloitin vuonna 1972 ja jota olen vaalinut alusta saakka. Olen keskustellut tästä aiheesta usein managementin kanssa, ja asiasta on ollut yhteisymmärrys, ettei Journeyn pitäisi olla missään tekemisissä minkään uskonnon tai poliittisen liikkeen kanssa”, Schon kirjoitti Facebookissa.

Schon huomautti myös, että yhtyettä pyydettiin usein vierailemaan Valkoisessa talossa Barack Obaman hallintokaudella, mutta yhtye kieltäytyi periaatteeseensa vedoten.

Viikko sitten Schon vihjaisi Twitterissä, että yhtyeen muut jäsenet suunnittelevat nyt kiertuetta ilman häntä. Kitaristi kuitenkin vannoo pitävänsä Journey-brändin itsellään.

Sotkusta saattaa seurata jotain hyvääkin: Schon on päivityksissään antanut ymmärtää, että hän on kiinnostunut aloittamaan uudelleen yhteistyön Journeyn kulta-aikojen laulajan Steve Perryn kanssa. Voi kuitenkin olla, että maailmassa on pian parikin Journeytä samoja biisejä esittämässä.

Lisää luettavaa