”Mikäli joku tuntee olevansa onneton, koska ei saa johtaa minun bändiäni, hänen tulisi lähteä” – Rockveteraanit kinastelevat sosiaalisessa mediassa

Amerikkalaisen Journey-yhtyeen jäsenet piikittelevät toisiaan Instagramissa ja Twitterissä.
6.6.2017 13:12

Keväällä Rock and Roll Hall of Fameen nimetyn, vuonna 1973 perustetun amerikkalaisen rockyhtye Journeyn jäsenet ovat julkaisseet sosiaalisissa medioissa toisilleen osoitettuja viestejä, joiden perusteella kaikki ei ole aivan ruusuisesti.

Hennemusic-sivusto uutisoi kinan osapuolina olevan kitaristi ja perustajajäsen Neal Schon sekä vuonna 1980 bändiin liittynyt kosketinsoittaja Jonathan Cain. Schon julkaisi Instagramissa kuvan, jonka kuvatekstiin kitaristi on kirjoittanut: ”Haluan soittokumppanieni saavat minut tuntemaan nostetta, enkä kuin minulla olisi sementtikengät jalassa. Mikäli joku tuntee olevansa onneton, koska ei saa johtaa minun bändiäni, hänen tulisi lähteä”.

Hennemusic kertoo Schonin kirjoittaneen lisäksi sittemmin poistettuja kommentteja, joissa hän kohdisti sanomisensa nimenomaan Cainiin: ”Olen tehnyt tiettäväksi, mitä mieltä olen uskonnon ja politiikan sekoittamisesta ja miten musiikki ei liity yhteen uskontoon tai puolueeseen. Tämä on ollut minun ja Cainin sekä hänen vaimonsa välillä siitä lähtien, kun he menivät naimisiin”, Schon kommentoi ja viittaa Cainin tv-evankelistana toimivaan puolisoon.

”Olen aina taistellut Steve Perryn [ex-solisti] ja minun luoman brändin puolesta jo ennen kuin Gregg [Rolie, ex-kosketinsoittaja] lopetti ja valitsimme Cainin hänen tilalleen. Ja rehellisesti sanottuna, olen kyllästynyt taistelemaan yksin. Rossista [Valory, basisti] ei ole apua. Minä jatkan kasvamista ja luomista ja haluan viedä bändin kohti jännittäviä, uusia musiikillisia matkoja. Totta kai meillä on aina olemassa vanhat hitit, mutta täytyy olla myös kasvua. Minun täytyy myös ympäröidä itseni henkilöillä, jotka välittävät yhtä paljon kuin minä.”

Schonin kommenttien jälkeen Cain julkaisi Twitterissä kuvan, jossa tämä kirjoittaa: ”Kiitollinen sydän ei jätä sijaa valituksille. On mahdotonta olla todella kiitollinen ja negatiivinen samaan aikaan”.

Myös vuonna 2007 bändiin liittynyt laulaja Arnel Pineda otti tulehtuneisiin väleihin kantaa Twitterissä ja totesi rukoilevansa, että ”rakkaus voittaa lopulta”. Pineda lisäsi myöhemmin toivovansa, että kaikki olisivat jälleen ystäviä.

Journey on parhaillaan koko kesän kestävällä Pohjois-Amerikan-kiertueella yhdessä Asia-yhtyeen kanssa. Nähtäväksi jää, alkavatko yhtyeen rivit rakoilla kesken kiertueen vai löytyykö yhteinen sävel lopulta.

Lisää luettavaa