Judas Priest -kitaristi kommentoi viimein K. K. Downingin julkista likapyykin pesua – ”Hänen syytöksensä ovat menneet vain typerimmiksi”

22.2.2022 20:22

Aktiivisesta keikkailusta Judas Priestin riveissä sivuun Parkinsonin taudin takia jättäytynyt Glenn Tipton ottaa kantaa yhtyeen ja ex-kitaristi K. K. Downingin tulehtuneisiin väleihin.

Downing erosi Priestistä virallisesti 20. huhtikuuta 2011, kertoen suhteensa ”osiin yhtyettä ja manageriporrasta” kohtaan olleen huonolla tolalla jo jonkin aikaa. Sittemmin mies ei ole epäröinyt tarjota näkemyksiään entisten yhtyetovereidensa edesottamuksista tai harmitella julkisesti sitä, ettei häntä ole kutsuttu takaisin bändiin.

”En koskaan halunnut ajautua julkiseen riitelyyn K. K.:n lähdettyä”, Tipton sanoo Guitar Worldin tuoreessa haastattelussa, josta uutisoi muun muassa Metal Hammer. ”En sanonut mitään ja pidin suuni supussa kymmenen vuotta, mutta sitä tulee hetki, jolloin kuulemasi jutut ovat vain ihan hulluja. On aika sanoa jotain, sillä hän sanoo asioita, joita hänen ei pitäisi sanoa. Ne eivät ole reiluja.”

”Hän antaa ymmärtää, että hän oli yhtyeen kantava voima”, Tipton jatkaa. ”Se ei ole totta. Priest koostuu viidestä yhdessä toimivasta jätkästä. Ei ole vain yhtä tyyppiä, joka johtaa bändiä. Hän on sanonut kaikkia näitä juttuja luullakseni hermostuttaakseen meitä ja saadakseen meidät vastaamaan jotain, ja me pysyttelimme pitkään hiljaa. Mutta minulla on paljon sanottavaa, ja johonkinhan se raja on vedettävä.”

Downing väitti 2021 joulukuussa Guitar Worldissa Tiptonin juomisen ennen keikkoja ja kappaleiden välissä ”hidastaneen yhtyettä”. Tämä harmittaa Tiptonia aivan erityisesti.

”Kaikki tietävät ettei se ole totta”, Tipton sanoo. ”Kuten sanoin, fanit eivät ole typeriä ja he ovat nähneet minut soittamassa ympäri maailmaa 50 vuoden ajan. Olen saattanut ottaa pari olutta lavalla, mutta siinä kaikki. Se ei koskaan vaikuttanut suoritukseeni millään tavoin, ja hänkin tietää sen.”

”En olisi koskaan puhunut Kenistä noin”, Tipton jatkaa. ”Hänen syytöksensä ovat menneet vain alati typerimmiksi – ja ansaitsen mahdollisuuden vastata niihin. Hän lähti bändistä. Emme pystyneet vakuuttamaan häntä jäämään. Ja sitten hän syytti minua siitä, että pidin kuusi vuotta taukoa tehdäkseni kaksi soololevyä. Tein sooloalbumit vain siksi, koska emme tehneet mitään Robin puuhatessa soolojuttujaan.”

Lisää luettavaa