Juliet Jonesin Sydän tekee comebackin

11.12.2014 11:46

Viidentoista vuoden tauko on ohi: Juliet Jonesin Sydän palaa keikkalavoille. Yhtye nousee Helsingin Tavastia-klubin lavalle 1. huhtikuuta. Enemmän keikkoja on luvassa − muut keikkapäivämäärät julkaistaan vuodenvaihteen jälkeen.

Juliet Jonesin Sydän esiintyi viimeksi 1990-luvun lopussa. Yhtyeen debyyttialbumin Juliet Jonesin Sydän julkaisusta tulee kuluneeksi 30 vuotta vuonna 2015. Tavastialla yhtye esiintyi viimeksi tasan 18 vuotta sitten, 11. joulukuuta 1996.

Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat JänisHelppo elämä, Rakkauslaulu, Albania sekä luonnollisesti jättihitti Miksi naiset aina rakastuvat renttuihinJuliet Jonesin Sydämen viisitoista albumia kattanut levytysura jatkui vuodesta 1985 aina vuoteen 2001 asti.

− Vuosi sitten kitaristimme Sami Jones vietti 50-vuotissynttäreitään ja kyseli ennen sitä varovasti, josko bändin jätkiä kiinnostaisi soittaa yhdessä pari biisiä. Käytiin treenaamassa ja oli hauskaa. Synttäreillä esitettiin pieni setti, noin kymmenkunta biisiä. Siitä jäi niin mukava maku, että heitettiin aluksi vähän vitsinä, että ensi kesänä voisi mennä keikkailemaan, kertoo rumpali Jussi Jones paluun taustoista.

Juliet Jonesin Sydämen muodostavat paluukeikoilla Kidi Jones (Kari Heiskari), Sami Jones (Sami Pirkola), Kari Jones (Kari Hyvärinen), Jussi Jones (Jussi Parkkonen) sekä Pekka Jones (Pekka Gröhn). Alkuperäismiehistön keskeinen biisintekijä ja kosketinsoittaja Eero Jones (Eero Hyyppä) ei ole Parkinsonin taudin takia mukana paluukokoonpanossa. Mies on kuitenkin hengessä mukana ja saapuu mahdollisuuksien mukaan myös paikan päälle juhlistamaan yhtyeen paluuta.

Juliet Jonesin Sydän on vuonna 1980 perustettu alun perin ruukkilais-oululainen rock-yhtye. Nimensä yhtye sai samannimisestä Stan Draken sarjakuvasta.

− Nyt me ei välttämättä näytetä paremmalta kuin silloin, mutta kuulostetaan paremmalta kuin koskaan, Jussi Jones lupaa tiedotteessa.

Lisää luettavaa