Jurassic Rock saavutti yleisöennätyksen, katso System Of A Downin kuvia

Mikkelissä seitsemännen kerran järjestetty Jurassic Rock ylitti odotetusti kävijätavoitteensa. Perjantaina yleisömäärä kipusi seitsemään tuhanteen, lauantaina paikalle saapui 8000 tapahtumavierasta ja päätöspäivänä System Of A Downin tahdissa juhli noin 11000 rockin ystävää. Tutustuhan System Of A Downin kuvagalleriaan Soundin Facebookissa.

Toisen kerran Suomeen ehtineen System Of A Downin maailmasta on viime kuukausina kuulunut huolestuttaviakin kommentteja, mutta tällä hetkellä amerikkalaisbändin leirissä eletään ilmeisen seesteisiä aikoja. Uusi studioalbumi on kuulemma luvassa ”jossakin vaiheessa” ja keikkailukin näyttää maistuvan.

Mikkelissä vuodesta 2007 järjestetyn Jurassic Rockin lavalle astelikin vapautuneen, innostuneen ja hyväntuulisen oloinen nelikko. Kesällä 2011 soineen Provinssirockin-keikan kaltaista täydellisen tyhjentävää avausta ei kuitenkaan tällä kerralla koettu, sillä Seinäjoella starttinumerona toimineen Prison Songin totaalinen jäätävyys on edelleen tuoreessa muistissa (ja jos ei ole niin täällähän sen tunnelmiin pääsee).

Aerialsin tarjoaman hieman seesteisemmän ja kevyesti jopa alkukankeuden sävyttämän avauksen jälkeen lähdettiinkin sitten niin sanotusti ”käymään” Suite-Peen, jo mainitun kalteribluesin ja I.E.A.I.A.I.O.:n myötä. Eikä unodeta kitaristitaiteilija Daron Malakianin kiintoisia ”välispiikkejä” – miehen ensimmäinen huudahdus sisälsi kaksi sanaa: Esa Tikkanen. Hieman myöhemmin tuli pari lisää: Jari Kurri.

Lopulta varsin riisuttuun lavasysteemiin tällä Euroopan-kiertueella luottavan System Of A Downin konsertti oli tuttua ja taattua ammattimiesten työtä. Puolitoistatuntisen hittiputken tunnelma pysyi poikkeuksetta korkealla ja hyvinkin säästeliäästi viime vuosina esiintynyt bändi näytti nauttivan soittamisesta isolla kädellä.

Niin… Seuraavan kerran Suomeen sitten uuden studioalbumin kanssa?

Tässä vielä keikkatunnelmia: