K. K. Downing harmittelee, etteivät entiset soittokumppanit halua häntä takaisin Judas Priestiin – ”Olenko todella niin kamala tyyppi?”

10.9.2023 21:20

Entinen Judas Priest -kitaristi K. K. Downing on pettynyt entiseen yhtyekumppaniinsa Ian Hilliin. Mies tuuletti tuntojaan Rock Of Nations With Dave Kinchen And Shane McEachernin haastattelussa.

”Rehellisesti sanottuna kaikkein pahinta tässä koko jutussa on se, että Ian on evännyt minulta mahdollisuuden palata bändiin”, Downing sanoo. ”Me kävimme samassa lastentarhassa, olimme kuin veljekset. Vietimme monta vuotta bussin perällä valittamassa kaikista muista. Ajattelin aina että siellä olisi minä ja hän vielä vuosien ajan. Mutta en tiedä miten asioissa käy näin. Rob [Halford] häipyi bändistä 14 vuodeksi. Ja minä näyttelin merkittävää osaa hänen paluussaan. Kuinka hän voi evätä minulta pääsyn lavalle ja soittamaan omia biisejäni? He sanovat: ’Me teemme näin, mutta sinä et voi.’ Ian ja Rob eivät koskaan säveltäneet musiikkia bändille.”

Downingilta kysytään, epäileekö hän Priestin manageriportaan painostavan Halfordia, Hilliä ja kitaristi Glenn Tiptonia jotteivät nämä ottaisi kitaristia bändiin.

”Jokin on pielessä jossain. Se ei käy järkeen”, Downing sanoo. ”Kuinka Ian, basisti joka ei ole koskaan kirjoittanut yhtään biisiä, voi evätä minulta pääsyn bändiin? Sävelsin vuosien aikana kaikki ne biisit ja riffit, mutta hän soittaa siellä vain bassoa eikä anna minun soittaa kitaraa noilla biiseillä? Se ei vain käy järkeen. Eikä siinäkään ole järkeä ettei mukana ole alkuperäistä jäsentä bändin tavaramerkkikokoonpanosta. Olenko todella niin kamala tyyppi? Olen sitten mennyt eteenpäin ja tehnyt kaksi albumia kahdessa vuodessa, ja nuo kaverit ovat tehneet kaksi albumia 14 vuodessa. En tajua sitä. En vain sitten millään.”

Downingiltä kysytään vielä, pitääkö hän asianajajia ja managereita syypäinä tulehtuneeseen tilanteeseen.

”No, joku on on päättänyt, että ’minä aion muuttaa historiaa ja päättää mitä fanit kuulevat ja eivät, ja keitä he näkevät ja eivät.’ Joku bändissä tekee nuo päätökset”, Downing sanoo. ”Mutta se on heidän tunnollaan, sillä tiedämme kyllä mitä fanit… tarkoitan, että [Tim] Ripper [Owens] on mahtava laulaja ja teki kanssamme kaksi hienoa levyä. Teimme monta rundia yhdessä ja hän on mitä mainioin heppu, mutta fanien vaatimukset Robin paluusta kävivät liian suuriksi, sillä Rob on käsittääkseni heidän mielestään bändin ääni, vähän kuin Freddie Mercury on Queenin ääni tai Bruce [Dickinson] on [Iron] Maidenin ääni, ja niin edelleen. Sitä ei käy kieltäminen. Ja luulen että Tim kyllä tiedosti sen heti ensimmäisten joukossa. Vaikka hän laulaisi biisit paremmin, Rob on Judas Priestin ääni. Mutta nyt Ripper on onneksi KK’s Priestin ääni, sillä kaveri laulaa paremmin kuin koskaan ennen. Se on fantastista. Olen onnekas että hän on jälleen mukana kuvioissa.”

Downing totesi hiljattain, ettei aio enää koskaan esiintyä Judas Priestin riveissä.

KK’s Priest julkaisee järjestyksessään toisen albuminsa The Sinner Rides Againin 29. syyskuuta.

Lisää luettavaa