K. K. Downingin mielestä Rob Halford ei ole Judas Priestin paras laulaja – ”En oikein pidä siitä, että nuo kommentit tulivat julki”

AOP

Entinen Judas Priest -kitaristi K. K. Downing paljastaa mielipiteensä yhtyeen historian tunnetuimmista laulajista tuoreessa haastattelussaan. Miehen mielestä Rob Halfordin vuosina 1996-2003 korvannut Tim ”Ripper” Owens oli Metallijumalaa pätevämpi osassaan, ainakin teknisessä mielessä.

”Kun Ripper liittyi bändiin…”, mies toteaa All that shredsille. ”Täytyy sanoa että fyysisesti ja teknisesti Ripper oli Robia parempi laulaja, sillä hän pysyi aina nuotissa. Rob oli toki hyvä. Robista tuli parempi, kun hän lakoi käyttää korvamonitoreja. Tim oli silti vahvempi. Hän on sitä edelleen. Kaveri on varsinainen voimanpesä. Juttu on kuitenkin niin, että hänen äänenvärinsä ei ole samanlainen kuin Robilla, joka taitaa olla se Priestin soundi. Siksi sen ajanjakson täytyi päättyä. Tulimme poi lavalta, vaikka Tim olikin ollut aivan liekeissä, fanit sanoivat, että ’Hyvä meno, nautin show’sta, mutta koska Rob tulee takaisin? Onko Rob tulossa takaisin?’ Se oli aika vaikeaa. Ja sen täytyy olla melko vaikeaa Priestin kundeille nytkin, kun he kuulevat jatkuvasti, että ’Onko K.K. tulossa takaisin? Onko Glenn [Tipton] palaamassa?’ Sen täytyy olla heille rankkaa.”

Pitääkö mies sitten tätä nykyä minkäänlaista yhteyttä Priest-leiriin?

”En lainkaan. He eivät vastaa lainkaan yhteydenottoihini”, Downing kertoo. ”Glenn hallinnoi aina kaikkea taustalla manageriportaan Janen kanssa. Se on tietynlainen John Lennon/Yoko -syndrooma. Andy ja Ritchie ovat palkollisia. He eivät ole oikeasti osa Judas Priestiä. Bändi on Judas Priest Music. Omistan siitä yhtiöstä 25 prosenttia ja kuulun johtoportaaseen. Se on oikeastaan melko sotkuinen juttu.”

The Metal Voice kysyi hieman myöhemmin Owensilta, mitä mieltä hän on Downingin kommenteista.

”En ole samaa mieltä [hänen kanssaan], mutta se on imartelevaa”, Owens sanoo alta löytyvällä videolla. ”Olin huippuiskussa Judas Priest -aikoinani, joten ymmärrän kyllä hänen ylistyksensä. Olin silloin taitojeni huipulla. Olin myös nuorempi. En oikein pidä siitä, että nuo kommentit tulivat julki. Olen kaikkien Priestin jätkien kaveri. Rob on ystäväni, K.K. on ystäväni, Glenn on ystäväni. Mutta otan sen kohteliaisuutena.”