K-X-P matkaa pimeydestä valoon – Ennakkokuuntelussa singlelohkaisu kokoonpanon neljänneltä virstanpylväältä

Tulevan levyn teemoina ovat ystävyys sekä ihmisen ja koneen välinen vuoropuhelu.
17.4.2019 07:56

Kosmista space rockia ja kokeellista elektronista musiikkia yhdistelevä K-X-P julkaisee seuraavan albuminsa 17. toukokuuta Svart Recordsin kautta. IV on, kuten nimestä voi päätellä, muun muassa Opl:Bastardsin, Circlen ja Aavikon riveistä tuttujen Timo Kaukolammen ja Tomi Leppäsen muodostaman kokoonpanon neljäs virstanpylväs ja sen kantavina teemoina ovat ihmisen ja koneen välinen vuoropuhelu sekä kaksikon välinen ystävyys.

”Olemme kirjoittaneet kappaleet yhdessä ja biisit ovat löytäneet lopullisen muotonsa keikoillamme”, Kaukolampi kertoo toimitukseen lähetetyssä tiedotteessa.

Soundi tarjoaa jo nyt ennakkokuunneltavaksi Nimetön tie -singlelohkaisun, joka ilmestyy virallisesti 25. huhtikuuta. Kyseessä on lyhennetty versio levyllä kuultavasta 22-minuuttisesta kappaleesta, jolla bassolinjaa soittaa Lauri Porra ja vokaaleissa kuullaan Ruusut-yhtyeen Ringa Mannerta. Voit ottaa kappaleen haltuusi tuosta alta.

Nimetön tie toimii eräänlaisena kuoleman metaforana, matkana pimeydestä valoon. Biisissä lauletaan sanoja, joita ei ole olemassa, sillä kaikki on jo sanottu niin moneen kertaan”, Kaukolampi kuvailee.

K-X-P suuntaa uuden albuminsa julkaisun tiimoilta myös mittavalle Euroopan-kiertueelle. Rundi starttaa 27. huhtikuuta Lontoosta ja vie kokoonpanoon Iso-Britannian lisäksi muun muassa Ranskaan, Portugaliin ja Kreikkaan. 18. toukokuuta K-X-P esiintyy Helsingissä Kontula Electronicissa.

K-X-P:n kiertueaikataulu näyttää kokonaisuudessaan seuraavalta:

27.4. Test Pressing Festival, London, UK
29.4. YES, Manchester, UK
30.4. Picture House Social, Sheffield, UK
1.5. Headrow House, Leeds, UK
2.5. Nice N Sleazy, Glasgow, UK
3.5. Golden Lion, Todmorden, UK
18.5. Kontula Electronic, Helsinki, FI
22.5. Petit Bain, Paris, FR
23.5. Raymond Bar, Clermont-Ferrand, FR
24.5. Angers Jokerspub-Angers, Angers, FR
25.5. Royal Baden, Baden, CH
26.5. Caves du Manoir, Martigny, CH
13.6. Sabotage Club, Lisbon, PT
14.6. Festival A Porta, Leiria, PT
15.6. Basqueiral, Santa Maria de Lamas, PT
26.6. Plissken Festival, Athens, GR

Lisää luettavaa