Kadonneen aarteen metsästäjät: mihin on kadonnut Paul McCartneyn maineikas bassokitara?

6.9.2023 10:47

Oletko sattumoisin nähnyt tässä viime aikoina Paul McCartneyn kadonnutta bassokitaraa? Miesparka haluaisi kovasti tavata vanhan ystävänsä uudelleen. BBC kertoo, että omille teilleen karannutta soitinta itse asiassa metsästetään oikein joukkovoimalla, ja aarteenetsinnän taustalla ovat Höfner-soitinvalmistaja ja McCartney itse.

Tarinahan menee niin, että McCartney osti uskollisen Höfnerinsä Hampurista vuonna 1961, ja soitinta käytettiin useilla Beatles-klassikoilla. Instrumentti on menossa mukana muun muassa She Loves You– ja Love Me Do -ikivihreillä. Bassokitara pysyi tallessa vuoteen 1969 asti, mutta Get Back -sessioiden jälkeen sitä ei ole näkynyt. McCartney ei itsekään ole oikein varma, mihin soitin oikein jemmattiin.

Nyt Höfneriä ovat alkaneet etsiä bassosta kirjankin kirjoittanut Nick Wass sekä journalistipariskunta Scott ja Naomi Jones. McCartney oli ilmeisesti pyytänyt Höfner-yhtiötä etsimään soitintaan, ja kun Wass oli aiheesta valmiiksi kiinnostunut, hän otti operaation komentoonsa. BBC:llekin työskennelleet Jonesit liittyivät mukaan tarjoamaan tutkivan journalistin taitojaan.

”Olisi hienoa saada soitin näytteille”, Scott Jones sanoo BBC:n mukaan. ”Mutta loppujen lopuksi haluamme vain autaa Paulia saamaan kitaransa takaisin. Tiedämme Nickin ja Höfnerin kautta, että hän haluaa sitä kovasti.”

Siispä silmät auki! Kuka tietää, mihin Höfner on aikojen saatossa kulkeutunut.

Lisää luettavaa