Nyt riitti naisvihamieliset suomirapsanoitukset! Yksitoista naisartistia yhdisti taitonsa ja loihti Kaiken takana on bämä -kappaleen

Kappaleen kaikki tulot ohjataan Särö-organisaatiolle, joka tarjoaa tytöille ja naisille sekä trans- ja muunsukupuolisille ihmisille mahdollisuuksia toteuttaa itseään musiikin keinoin.
21.4.2023 07:57

Ryhmä tunnettuja naisartisteja sai tarpeekseen suomiräpissä esiintyvistä misogynistisistä sanoituksista. Lopputuloksena syntyi tänään julkaistu Kaiken takana on bämä -single, joka on kantaaottava yhdistelmä suomiräppiä ja klubimusaa. Biisin esittäjänä toimii Bämä, jonka takaa löytyvät Nelli MilanHelena Routa, Matriarkaatti, Satu, Aina, Malka, Eme, Sorry Babe, Ida Alex ja Emilia Ex. Kuuntele kappale yläpuolelta.

– Emme kannata sensuuria. Kannatamme sananvapautta, mutta mielestämme vapauden mukana tulee myös vastuu, ryhmä kertoo tiedotteessa.

Ajatus kappaleeseen syntyi loppuvuodesta 2022 biisintekijä-artistien Nelli Milanin ja Helena Roudan pohtiessa, voisiko naisia alisteisesti kuvaaviin ja listoja dominoiviin räppibiiseihin vastata muulla tavoin kuin raivoamalla somessa.

– Räppärit ovat vastanneet toistensa dissausbiiseihin iät ja ajat vastabiiseillä. Tuli fiilis, että mimmien on aika yhdistyä ja tehdä sama, kappaleen tuottaja ja yksi kirjoittajista Nelli Milan kuvailee.

Kappaleen ovat säveltäneet Helena Routa ja Nelli Milan. Sanoituksista vastaavat Helena Routa, Nelli Milan, satu, Aina, Adikia ja Mon-Sala.

– Yhdenvertaisuuden puolustaminen on ilmeisesti pelottavaa, sillä kaikki alun perin projektissa mukana olleet artistit eivät lopulta halunneet tai saaneet laittaa nimeään julkaisulle. Tämä mielestäni osoittaa, että biisille on tarvetta. Upeaa, että yksitoista vahvaa artistia on tässä mukana, kertoo Tommi Tuomainen biisin julkaisijana toimivalta Elements Musicilta.

Kaiken takana on bämä -kappaleen kaikki tulot ohjataan Särö-organisaatiolle, joka tarjoaa trans- ja cis-sukupuolisille tytöille ja naisille sekä muille trans- ja muunsukupuolisille ihmisille mahdollisuuksia toteuttaa itseään musiikin keinoin.

Lisää luettavaa