Kaikki mun frendit on kuollu – Mönni tukee Turbojugend-dokumenttia käännöskappaleella

We just wanna have a good time all the time. Logo: Susan Seppälä

Norjalaisen punk-legenda Turbonegron fanikerho Turbojugend perustettiin noin 20 vuotta sitten, ja sillä on alajaostoja nyt yli 1700 ympäri maailman. Ohjaaja-tuottaja Jukka Pihlajaniemi, apulaistuottaja Jyrki Rahkola, kuvaajat Tiina Hasa ja EP Mäkinen sekä äänileikkaaja Jussi Kraft käynnistivät marraskuussa 2015 turbojugendeista ketovan We Just Wanna Have A Good Time All The Time -dokumenttielokuvan kuvaukset. Dokumentin tarkoitus on avata maailmanlaajuista ilmiötä suomalaisesta näkökulmasta, ja rahoittamiseksi on käynnissä joukkorahoituskampanja Mesenaatissa.

Dokumentin ja joukkorahoituksen tueksi helsinkiläinen punk-yhtye Mönni on julkaissut käännösversionsa Turbonegron kappaleesta All My Friends Are Dead.

Kaikki mun frendit on kuollu oli pitkään pyörinyt meillä takaraivossa ja nyt sen tekeminen tuli ajankohtaiseksi ystävämme Jukan dokumenttiproggiksen merkeissä. Mönni supporttaa – supporttaa sinäkin. Onhan kyseessä nyt itse Turbonegro ja Turbojugend!.”, yhtye kommentoi Facebook-sivuillaan.

Dokumentissa haastatellaan turbojugendien lisäksi kotimaisia muusikoita, kuten Ville Valoa ja Tomi Joutsenta, sekä itse Turbonegron jäseniä. Haastattelujen lisäksi seurataan Suomen turbojugendien vuosittaisia tapahtumia, jotka huipentuvat kesällä lähes viikon mittaiseen Weltturbojugendtage-tapahtumaan Hampurissa. Tapahtuma kerää paikalle chaptereita ja niiden jäseniä ympäri maailmaa. Mesenaatti-kampanjalla onkin tarkoitus kattaa muun muassa dokumentista aiheutuvia matkakuluja.

Joukkorahoitus on auki 18.3. asti. Lisää tietoa dokumentista löydät Mesenaatista tai tekijöiden Facebook-sivuilta.