Kaksi poikaansa menettänyt Nick Cave sanoo fanien pelastaneen hänet – ”Minut heitettiin pimeimpään mahdolliseen syöveriin”

13.9.2022 13:38

Australialaismuusikko Nick Cavea ja tämän perhettä on koeteltu viime vuosina suurilla tragedioilla. Ensin Caven 15-vuotias Arthur-poika menehtyi pudottuaan rantakalliolta Brightonissa vuonna 2015 ja viime keväänä taas Caven jo 31-vuotias poika Jethro Lazenby menehtyi.

Traagisesta tapauksesta huolimatta Cave lähti kesällä Euroopan-kiertueelle, jonka tiimoilta hän esiintyi myös Helsingin Flow-festivaaleilla. Tuoreessa The New York Times -lehden haastattelussa Cave sanoo yleisöltä ja faneiltaan saadun tuen auttaneen häntä selviämään Jethron ja Arthurin menehtymisten aiheuttamasta shokista ja surusta.

”Kun Arthur kuoli, minut heitettiin pimeimpään mahdolliseen syöveriin, missä oli lähes mahdotonta nähdä sen epätoivon ulkopuolelle”, Cave sanoo.

”[Vaimoni] Susie ja minä onnistuimme kuitenkin jotenkin vetämään itsemme sieltä pois ja – tiedän että tämä kuulostaa kornilta – se liittyi niihin viesteihin, joita aloin saada ihmisiltä. Ihmisiltä, jotka kirjoittivat ja kertoivat suurimmaksi osaksi, että ’Näin tapahtui minulle, sinulle tapahtuu nyt näin ja näin sinulle voi tapahtua’.”

”Seuranneet konsertit auttoivat myös. Yleisön välittäminen pelasti minut. Yleisöni auttoi minua suuresti ja nyt tunnen soittaessani antavani heille jotain takaisin. Se mitä taiteellisesti nyt teen on täysin velan takaisin maksamista.”

”[Lasten kuolemasta] on vaikea puhua, mutta konsertit itsessään ja niissä välittyvä tuki ovat pelastaneet minut. Monet ovat ihmetelleet, miten voin lähteä kiertueelle tässä tilanteessa, mutta minulle asia menee täysin päinvastoin – miten en voisi olla lähtemättä?”

Lisää luettavaa