Kanadalaiset tekemässä sairaan vaikeita juttuja helvetin hyvin – Musamatka maailman ympäri, osa 4

27.4.2015 09:29

Facebookissa on kiertänyt viime aikoina kaiken maailman maa-, musiikki-, positiivisuus- sun muita haasteita. Me annoimme tästä inspiroituneina toimittajillemme musiikillisen maahaasteen: Musamatka maailman ympäri -sarjassa Soundin toimittajat opastavat ei-niin-tuttujen musiikkimaiden artistien pariin puhtaasti subjektiivisin top 5 -listoin.

Neljäs osa tarjoaa musiikillisen elämysmatkan Kanadaan Arttu Tolosen opastuksella.


Shadowy Men From A Shadowy Planet – Memories of Gay Paree (1993)

”Surf-vaikutteinen instrumentaalimusiikki on kohtuuttoman vaikea laji ja suurin osa yrittäjistä leipoo pastissejaan myötähäpeää herättävällä tylsyyden tasolla. Onneksi poikkeuksiakin löytyy, kuten Laika & The Cosmonauts, Los Straitjackets ja Kanadan Torontosta maailmalle ponnistanut Shadowy Men From A Shadowy Planet.”

April Wine – Sign Of The Gypsy Queen (1981)

”Toinen vaikea laji on konstailematon hard rock ja sillä saralla April Wine on aliarvostettu. Hienoa divaritason revittelyä.”

Fucked Up – Crooked Head (2008)

”Oikeasti toimivan popin tekeminen metelistä on vaikeaa. Melodian karjuminen on vaikeaa. Oman sydämen seuraaminen ja aito kaaoksen kanssa flirttailu on vaikeaa. Fucked Up osaa.”

Cowboy Junkies – Shining Moon (1986)

”Blueskin on vaikea laji. Ja varsinkin bluesklassikkojen versiointi. Kanadalainen Cowboy Junkies onnistui tekemään niitä levyllisen debyytillään. Bändistä tuli kuuluisa vasta seuraavalla levyllä ja Lou Reed -coverin ansiosta, mutta eka levy on uskomattoman kova. Tässä tehdään kunniaa Lightnin’ Hopkinsille.”

Bryan Adams – Run To You (1984)

”Näin lähelle täydellisyyttä pääseminen se vasta vaikeaa onkin.”

Musamatka maailman ympäri

Osa 1: Saksa

Osa 2: Ruotsi

Osa 3: Brasilia

Osa 4: Kanada

Osa 5: Ranska

Osa 6: Espanja

Osa 7: Australia

Osa 8: Islanti

Osa 9: Slovenia

Osa 10: Norja

Lisää luettavaa