Kanadalaiskaupungista haastaja Lemille maailman metallikeskuksena? Montreal nimettiin virallisesti heavy metal -kaupungiksi

16.4.2019 13:52

Kanadan Quebecissä sijaitseva Montreal on noteerattu mitä komeimmalla tavalla vireästä heavy metal -skenestään. Kaupunginvaltuustoon kuuluvan Craig Sauvén tekemän aloitteen tarkoituksena oli myöntää kaupungille tunnustus ”erinomaisuudesta heavy metalin saralla”. Esitys äänestettiin läpi eilen järjestetyssä kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Montrealista on lähtöisin useita tunnettuja heavy metal -yhtyeitä, kuten Cryptopsy ja Kataklysm. Lisäksi kaupungissa järjestetään joka vuosi kaksipäiväinen Heavy Montreal -festivaali. Quebecin provinssista ponnistavista yhtyeistä maineikkain on tietenkin progressiivisen thrashin pioneeripoppoo Voivod.

”Heavy metal on ollut tärkeä osa Montrealin kulttuuria jo useita vuosia”, kommentoi Heavy Montreal -festivaalin perustaja Nick Farkas.

Sauvé kommentoi puolestaan CBC Montrealille halunneensa ”juhlistaa musiikkiskeneä paikallisesti.” ”Montrealin alueella on kymmeniä tuhansia omistautuneita faneja, jotka käyttävät aikaa ja vaivaa konserttien promoamiseen ja niissä käymiseen”, mies jatkaa. ”Tekemämme heavy metal -musiikki on arvossaan maailmalla, sen omaaman tietyn teknisen terän ansiosta.”

Lemi kruunattiin viime vuonna maailman metallipääkaupungiksi, ja vaikka kisaa käytiinkin vain suomalaiskaupunkien kesken, maailmanlaajuisesti avoimessa kilvassa Montrealilla saattaisi olla kelpo haastajan asemat, mikäli vain kaupungin tai kunnan heavy metal -yhtyeiden lukumäärä suhteessa asukaslukuun ei olisi ko. kisassa se ratkaisevin tekijä.

Lisää luettavaa