Kansainväliset levy-yhtiöjätit aloittivat sodan YouTube-rippaussivustoja vastaan

27.9.2016 11:57

Kaikkihan me tiedämme, että niitä on olemassa: saitteja, joiden avulla voi ladata YouTube-videon ääniraidan kotikoneelle mp3:ksi. Siis kun YouTubessa on suurin piirtein kaikki maailman populaarmusiikki, sieltä voi näiden sivustojen avulla ladata kappaleita (usein kehnolaatuisiksi) mp3-tiedostoiksi omalle tietokoneelle.

Ei kuitenkaan kauaa, mikäli levy-yhtiöiltä asiaa kysytään. Hollywood Reporter kertoo, että Universal, Sony Music, Warner ja nippu muita levyfirmoja nosti Yhdysvaltain Kaliforniassa kanteen YouTube-mp3.org-sivustoa vastaan. Syytteen mukaan sivusto vastaa ”40% kaikesta laittomasta streamien lataamisesta koko maailmassa”.

”Streamausten laittomasta lataamisesta on tullut merkittävä uhka koko musiikkiteollisuudelle. Siitä on muodostunut laiton vaihtehto musiikin ostamiselle tai suoratoistopalveluiden käyttämiselle”, kanteessa sanotaan. Koko kanteen voi lukea täällä.

YouTube-mp3.org-sivuston omistaa saksalainen yhtiö. Levy-yhtiöt vaativat rahakorvausten lisäksi, että internet-palveluntarjoajat asettavat sivuston estolistalle Pirate Bayn tapaan.

Lisää luettavaa