Kanye Westin odotettu uusi levy ilmestyi suoratoistopalveluihin – Artistin itsensä mukaan tosin luvatta

Levyltä myös puuttui aluksi yksi kappale, mutta se on myöhemmin lisätty striimattavaksi.
30.8.2021 15:53

Kanye Westin odotettu uusi albumi, joka on viivästynyt useaan otteeseen (levyn piti alun perin ilmestyä jo viime vuonna), ilmaantui fanien iloksi viime viikonloppuna vihdoin ja viimein suoratoistopalveluihin. Pian Donda-levyn ilmestymisen jälkeen West kuitenkin ilmoitti Instagramissa, ettei hän ole antanut levy-yhtiö Universalille lupaa levyn julkaisemiseen. Aiheesta uutisoi muun muassa BBC.

Tämän lisäksi West väitti, että levy-yhtiö sensuroi levyä ja jätti Jail pt 2 -nimisen kappaleen pois suoratoistopalveluista. Kappaleella vierailevat hyväksikäyttökohun keskellä rypevä rokkari Marilyn Manson sekä räppäri DaBaby, joka on myös kohahduttanut homofobisilla kommenteillaan, joiden vuoksi räppärin esiintymisiä on myös peruttu. Sekä Manson että DaBaby myös nähtiin Westin kanssa lavalla viime perjantaina (27.8.) Chicagossa järjestetyssä levyn kuuntelutilaisuudessa.

Universalilta ei ole kommentoitu Westin väitteitä luvattomasta julkaisemisesta. Jail pt 2 -kappale on kuitenkin myöhemmin lisätty striimauspalveluihin.

Donda on Westin kymmenes studioalbumi ja se on nimetty Kanye Westin vuonna 2007 menehtyneen äidin mukaan. 27 raitaa käsittävällä, tunnin ja 48 minuuttia kellottavalla levyllä vierailevat Mansonin ja Dababyn lisäksi muun muassa The Weeknd, Travis Scott, Lil Baby ja Young Thug.

Kanye Westin edellinen pitkäsoitto Jesus Is King ilmestyi vuonna 2019.

https://www.instagram.com/p/CTK6NChoUIp/

Lisää luettavaa