Levyarvio: Kanye Westin tekemiset herättävät taas hämmennystä – Kristillinen hiphop-albumi ei pituudella eikä mielikuvituksella juhli

Kanye West
Jesus Is King
G.O.O.D. Music

Kanye Westin uusin on gospelilla kuorrutettua kristillistä hiphopia. Artistillahan on nykyisin oma kuoro Sunday Service Choir, jonka kanssa hän saarnaa vakituisesti. Toki miehen hengelliset arvot ovat olleet tiedossamme jo hänen alkuaikojensa teksteistä, mutta nyt viimeistään hän vie uskontoasiat seuraavalle tasolle.

Päähenkilö on ilmiselvästi Jeesus. Yhdentoista kappaleen ylistyslaulupotpuri keskittyy herraan, luojaan, Kristukseen, Jeesukseen (yli 60 mainintaa). Niin, ja sitten vielä ne kaikki halleluujat. Sisältö jää siis hyvinkin yksipuoliseksi ja täysin mielikuvituksettomaksi. Sitä paitsi Raamatun säkeitä ja jumalan voimaa on räpätty jo kautta aikojen. Levyllä on vain yksi Kanyelle tyypillinen sample, muuten on menty jyrkkä harppaus gospelin suuntaan.

Tämä jumalanpalvelus on kuitenkin onneksi ohi nopeasti, vain 27 minuutissa. Sen parhaisiin hetkiin kuuluvat vierailijat, ja sen pelastus on tuotanto, joka kuten aina Kanyen tapauksessa on huippuluokkaa. Ja tietysti albumin kylkeen on liimattu myös limited edition ja jo loppuunmyyty vaatelinja sekä äärimmäistä hämmennystä tarkoitusperillään aiheuttanut Jesus Is King -lyhytelokuva.