Kapinaa ja räyhää Tampereella – Mansepunk-näyttely tutustuttaa ympäristön punkbändien ja punkkareiden maailmaan

Näyttely on esillä 5.3.-14.4.
26.2.2024 11:32

Tampereella Työväenmuseo Werstaan yhteisögalleria Komuutissa on 5.3.-14.4. esillä Mansepunk-näyttely, jossa vilahtelee niin aiheeseen liittyiven bändien kuin myös tärkeiden tapahtumapaikkojen kuvia. Näyttelystä vastaa suomalaista punkkulttuuria arkistoiva Punkmuseo.

”Manserock ei ollut, eikä ole, vain Popedaa ja Eppu Normaalia, vaan myös Mansepunkkia. Tätähän nämä jo mainitut orkatkin olivat, ennen kuin ottivat harha-askeleet ja hylkäsivät kapinan sekä räyhän polun”, kerrotaan toimitukseen lähetetyssä tiedotteessa.

”Mansepunkkia ei voi kuvata, esittää tai näyttää nopeasti eikä kevyesti. Mansepunk on lähes viisikymmentä vuotta vanha oma maailmansa. Maailma, josta on moni nykyään tunnettu bändi ponnistanut suuren yleisön tietoisuuteen, kuten vaikkapa jo mainitut popedat ja eput. Tai vaikuttanut jopa maailmanlaajuisesti, kuten 1980-luvun tamperelaiset hardcore-bändit Kaaos, Bastards ja Riistetyt, jotka kaiken maailman metallicat ja sepulturat ovat nimenneet esikuvikseen. Puhumattakaan tästä vuosituhannesta ja sen tinkimättömistä Mansepunkin sanansaattajista.”

Tiedotteessa myös täsmennetään, että Mansepunk-näyttely ei ole sidoksissa Museokeskus Vapriikissa parhaillaan esillä olevaan Manserock-näyttelyyn.

”Se on joidenkin vanhojen keski-ikäisten hippien kokoama, kun taas Mansepunkin ovat koonneet nuoret keski-ikäiset punkkarit.”

Lisää luettavaa