Kasaritunnelmia Oulun yössä – Ensinäytössä Suvi Isotalon video Uusi

Suvi Isotalo julkaisee ensi vuoden alussa kolmannen pitkäsoittonsa Näin minusta tuli ihminen. Nyt Soundissa ensiesiteltävän Uusi-singlen perusteella on tultu jo kauas debyytin nainen ja piano -peruskonseptista, sillä vangitseva Uusi soi uljaana 1980-lukulaisena popballadina. Sen tuotannosta vastaa jo kakkosalbumilla P.S. Maj’lle vahvassa roolissa ollut kitaristi Timo Kämäräinen, joka myös Suvin avomiehenä tunnetaan.

Se tulee jostain kaukaa kaikkien tietoisten, opittujen kerrosten alta

Uuden kasarisoundimaailma palaa omaan lapsuuteeni. Kun oli olemassa vain biisien muudit, kun sanoja ei ymmärtänyt kirjaimellisesti, Suvi kertoo.

– Ystäväni sanoi biisin ensi kertaa kuultuaan, että se tulee jostain kaukaa kaikkien tietoisten, opittujen kerrosten alta. Mun sukupolvelle Uusi tuo ehkä sellaisia muistumia. Ajan käsite on paitsi soundin myös tekstin tasolla läsnä. Timo hioi soundimaailmaa pitkään. Synapädikin vaihtui vielä kertaalleen miksausten yhteydessä. Olli (rumpali) totesi biisin c-osasta, että nyt ollaan Laura Palmerin haudalla.

Video on kuvattu Oulun yössä, hyytävän kylmässä lokakuun tuulessa. Sen ovat tehneet Inkeri Jäntti ja Hanne Gröhn.

– Mun toiveena oli, että videossa näkyisi kaupunkimaisemaa. Kuulen biisin soivan yökerhossa tai kaupungin pimeillä kaduilla. Ehkä diskopallokin pyörii jossain. Kuvauspäivä oli lokakuisen viileä. Oulun kaupunginteatteri lainasi kattoaan, josta aukesi hienot näkymät. Tuuli aivan älyttömästi. Kylmyys toi kuviin ruumiin tunnun, mikä istuu biisin tekstiin.

(Kuva: Ville Malja)