”Katkaisuhoito on luovuttajille!” – Ronnie Wood muistelee Keith Richardsin vähätelleen miehen yrityksiä päästä eroon päihteistä

"Hän antoi ymmärtää, että olin heikko", Wood toteaa.
1.1.2020 10:31

The Rolling Stones -kitaristi Ronnie Wood muistelee Mojo-lehden haastattelussa alkoholi- ja huumeriippuvuuksien kanssa kamppailemisesta ja niistä eroon pääsemisestä. Wood yritti toden teolla päästä päihteistä irti vuonna 2005 ja kertoo bänditoveriensa suhtautuneen asiaan ristiriitaisin tavoin.

”Muistan, kun nousin lavalle ensimmäistä kertaa selvänä – se oli eräässä klubissa Kanadassa aivan kiertueen alussa. Olin todella kauhuissani ja Mick [Jagger] kuiskasi: ’Kaikki on hyvin, pystyt siihen, älä huoli’. Ja Keith [Richards] oli, että: ’Katkaisuhoito on luovuttajille!’. Hän antoi ymmärtää, että olin heikko. Mutta se vaatii oikeasti paljon voimaa, varsinkin kun ei voi olla varma, pystyykö siihen oikeasti”, Wood muistelee.

Wood kuitenkin lopulta onnistui pyrkimyksessään ja kitaristi on ollut nyt vuosikymmenen selvänä. Vieroitushoitoklinikalle Woodilta ei kuitenkaan liiemmin heru kiitosta asiassa.

”He käytännössä vetivät minulta maton alta. He veivät tukihenkilöni pois ja se ärsytti minua. Se tapahtui viimeisellä viikolla ja tarvitsin häntä, mutta he olivat, että ’Koita nyt päästä sen yli, ei maailma pyöri sinun ympärilläsi’. Joskus sitä miettii, haluavatko he, että menet ja jatkat ryyppäämistä. Siinähän on isot rahat kyseessä. Haluavatko he, että retkahdat, palaat takaisin ja maksat heille taas ison kasan tuohta?” Wood harmittelee.

”Niinpä lähdin klinikalta ja hoidin itse itseni. Pääsin lopulta kuiville tapaamisten avulla – en tarvinnut klinikkaa siihen.”

Lisää luettavaa