Katkera mies puhuu: Amon Amarthin entisellä rumpalilla ei ole juuri hyvää sanottavaa bändistä

Fredrik Andersson Amon Amarthissa vuonna 2014.
AOP

Amon Amarth julkaisi juuri uuden Berserker-albumin, mutta tuoreen levyn juhlahumua varjostaa musta pilvi nimeltä Fredrik Andersson. Tämä yhtyeestä vuonna 2015 erotettu rumpali, joka operoi bändissä aina vuodesta 1998 alkaen, on viime aikoina ladellut tylyä tekstiä entisistä bänditovereistaan. Erityisesti kunniansa on saanut kuulla laulaja Johan Hegg.

Riidan alustana näyttää toimivan australialainen musiikkimedia Wall of Sound. Sivustolla julkaistiin ensin Heggin haastattelu, jossa laulaja murehti nykypäivän Spotify-tulovirtoja liian pieniksi, että bändit pystyisivät niiden avulla vaurastumaan tai edes kunnolla toimimaan. Andersson reagoi haastatteluun omalla Facebook-sivullaan syyttäen Heggiä ”tekopyhäksi”, ja nyt Wall of Sound kysyy rumpalilta, mikä miehen mieltä tarkalleen ottaen kaivertaa. Rumpali näyttää kertovan aiheesta mielellään.

”Johan antoi viime vuoden Sweden Rock -lehteen haastattelun, jossa hän levitti minusta valheita ja käytännössä sanoi, että minun pitäisi olla kiitollinen, että minulle maksettiin yhtä paljon kuin muille kun olin bändin jäsen”, Andersson sanoo.

”Meillä oli sopimus, että kaikki saavat samanlaiset osuudet voitoista, mutta kun minut erotettiin, he sanoivatkin, etten olisi oikeutettu koko osuuteeni ja että minun pitäisi vain olla kiitollinen kaikesta, mitä he ovat ’antaneet’ minulle vuosien mittaan. Aivan kuin en olisi tehnyt töitä rahojeni eteen.”

”He myös antavat ymmärtää, ettei työni ollut minkään arvoista, mikä on jälleen yksi puukonisku selkään. Niitä on tullut useamman kerran sen jälkeen, kun sain potkut. Tämän vuoksi olen katkera.”

Anderson kuitenkin vakuuttaa, että ero oli hänelle pelkästään positiivinen asia, vaikka se ei siltä aluksi tuntunutkaan. Ilmeisesti yhtyeessä oli tilanne päällä jo pitkän aikaa.

”Tunsin vuosien ajan, ettei minua kohdeltu muiden kanssa samanarvoisena jäsenenä. Kun puhuin siitä, he vain pilkkasivat minua ja sanoivat, että puhun hölmöjä. On ironista, että nyt nähdään minun olleen oikeassa. He eivät pitäneet minua samanveroisena jäsenenä muiden kanssa, mutta nyt he sanovat, ettei minun olisi koskaan pitänyt sellainen ollakaan.”