Lisää Spotify-kritiikkiä: artisteille ei makseta läheskään tarpeeksi, Amon Amarthin laulaja sanoo

AOP

Juuri kun pääsimme kertomasta Paul Stanleyn viimeisimmästä Spotify-ulostulosta, kuuluu samankaltaista kritiikkiä muualtakin. Stanley toisti hiljattain vanhan kantansa siitä, etteivät artistit saa nykymaailmassa oikeudenmukaista korvausta tekemästään työstä, ja Amon Amarthin laulaja Johan Hegg on australialaisen Wall of Soundin haastattelussa samoilla linjoilla. Aiheesta kertoo myös Blabbermouth.

Hegg sanoo, että periaatteessa suoratoistopalvelut voisivat olla hyvä asia, mutta käytönnössä tilanne on toinen.

”Yksi ongelma on, etteivät suoratoistopalveluja tarjovat yritykset suoraan sanottuna maksa artisteille läheskään tarpeeksi. Niin se vain on”, Hegg sanoo.

”Varsinainen ongelma on kuitenkin se, ettei muusikoilla ole kunnon vaihtoehtoja. Jos et laita levyäsi musiikkipalveluihin, yleisö lataa sen laittomia reittejä, mikä on vielä huonompi vaihtoehto. Niinpä olet jumissa nykytilanteessa.”

”Jos artisteille ei makseta tarpeeksi, vaarana on, etteivät musiikkia voi tehdä kokopäivätyönä. Miten se olisi mahdollista, jos et saa riittävästi palkkaa? Yleisö tuppaa unohtamaan, että musiikissa on kysymys paitsi intohimosta myös työstä, ja artistinkin on maksettava laskunsa. Toivon, että tilanne muuttuisi, mutta aika näyttää.”

Vähän hankala on nähdä muutosta nykytilanteeseen, ainakaan lyhyellä aikavälillä. Mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan kuviot ovat muuttuneet esimerkiksi vuoteen 2030 mennessä.