Kauan kadoksissa ollut Prince-kitara löytyi – soitin on nyt tulossa myyntiin ja hinnan odotetaan muodostuvan aivan poskettomaksi

14.6.2020 19:13

Princen Purple Rain -kiertueella käyttämän kitaran odotetaan vaihtavan omistajaa yli miljoonaa dollaria vastaan ensi viikolla järjestettävässä huutokaupassa.

Kyseinen soittopeli on yksi neljästä niin sanotusta ”pilvikitarasta”, jota Prince soitti Purple Rain-, Parade-, Sign o’ The Times- ja Lovesexy-kiertueilla vuosien 1984–1989 välillä.

Kitara katosi tutkan alle joskus 1990-luvulla, mutta tuli uudelleen julkisuuteen viime vuonna. Prince oli antanut kitaran sen nykyiselle omistajalle, mutta instrumentin tarkka historia ei ole kuitenkaan tiedossa.

Julien’s-huutokauppatalon kuvauksen mukaan alun perin valkoinen kitara on tällä hetkellä maalattu sähkönsiniseksi. Princen käytössä se ollut ainakin persikanvärinen, vaaleansininen ja keltainen. Kitaran kaulassa on murtuma, joka alkaa kuudennen ja seitsemännen nauhan väliltä ja jatkuu aina lapaan asti.

”Tämä oli Princen pääasiallinen keikkakitara vuodesta 1984 siihen saakka, kun Andy Beech alkoi tehdä pilvikitaroita Princelle vuonna 1993”, kuvauksessa kerrotaan.

Kauppaan kuuluu myös purppuranvärinen laukku.

”Kolmen muun pilvikitaran omistajat eivät ole hetkeen myymässä soittimiaan, joten vastaavaa tilaisuutta ei välttämättä ole enää koskaan tulossa”, huutokauppatalon edustaja Martin Nolan kommentoi Fox Newsille. Mies kertoo odottavansa kitaran käyvän kaupaksi yli miljoonan dollarin summalla, mutta lisää, että ”ei ole mitään kattoa sille, kuinka korkeaksi hinta voi nousta.”

Lisää luettavaa