Keikkojen kuvaaminen ärsyttää tähtiä – nyt Adele ojensi yleisössä videokameralla kuvannutta katsojaa

30.5.2016 11:41

Yhä useammalla muusikolla alkaa näemmä palaa hihat nykypäivän keikkakäyttäytymiseen. Muun muassa Nightwishin Floor Jansen on puhunut haastatteluissa siitä, kuinka häntä ärsyttää, jos yleisö seuraa keikkaa puhelimiensa välityksellä. Yeah Yeah Yeahsin Karen O on hänkin pyytänyt yleisöä laittamaan puhelimensa taskuun, samoin Jarvis Cocker, Jack White ja The Stone Roses. Roger Waters totesi jo muutama vuosi sitten, että puhelimen kanssa touhuaminen keikalla on epäkunnioittavaa sekä muita katsojia että artistia kohtaan.

Nyt lista saa jatkoa Adelesta, jonka NME uutisoi ojentaneen naista, joka oli virittänyt katsomoon videokameran jalustalle.

”Voisitko lopettaa kuvaamisen, koska olen ihan oikeasti täällä? Sinäkin voit nauttia konsertista oikeassa elämässä kamerasi sijaan”, Adele sanoi ja jatkoi:

”Tämä ei ole mikään dvd, tämä on ihan oikea keikka. Ja minusta olisi hienoa, jos nauttisit show’stani, koska ulos jäi paljon ihmisiä, jotka eivät saaneet lippua tänne.”

Tätä keskustelua on käyty jo niin monta vuotta, että on mielenkiintoista nähdä, muuttuuko konserttietiketti johonkin suuntaan sen johdosta. Toisaalta keikkakuvaamisesta seuraa ajoittain mielenkiintoisia dokumentteja muulle maailmalle –esimerkiksi tämän Adele-purkautumisenkin voi katsoa fanin videoimasta tallenteesta alta – mutta toisaalta vastustajienkin äänenpainot voimistuvat.

Onko keikkakuvaamista ylipäätään enää mahdollista suitsia, ja onko mitään mieltä edes yrittää? Katsotaan, ainakin aihe herättää intohimoja.

Lisää luettavaa