Hakkerit kaappasivat Keith Richardsin ja kumppaneiden Twitter-tilit – sysimustin seurauksin

Tenacious D -yhtyeen tililtä kerrottiin näyttelijä-muusikko Jack Blackin olevan kuollut.
6.6.2016 11:31

Keith Richardsin, Tame Impalan, Bon Iverin ja muusikko-koomikko Jack Blackin Tenacious D:n Twitter-tileille onnistuttiin menneen viikonlopun aikana hakkeroitumaan. Hakkereiden napattua tilit haltuunsa alettiin tähtien nimissä suoltaa somemaailmaan toinen toistaan epäsopivampia päivityksiä.

Esimerkiksi: Bon Iverin tililtä naureskeltiin räkäisesti nyrkkeilylegenda Muhammad Alin kuolemalle, Tame Impalan nimissä lykättiin ilmoille pommiuhkaus ja Tenacious D:n auktoriteetilla tiedotettiin ”raskain sydämin” yhtyeen päämies Jack Blackin menehtymisestä tarkan kellonaikatiedon kera.

No, tilanne on onneksi nyt saatu korjattua ja muun muassa Tenacious D on ilmoittanut nokkamiehensä olevan täysissä sielun ja ruumiin voimissa ja voivan hyvin. Myös Bon Iverin ja Keith Richardsin Twitterissä on sittemmin kerrottu hakkerihyökkäyksen kohteeksi joutumisesta.

NME uutisoi, että vaikka Twitter-kaappaukset ovat oletettavasti kytköksissä toisiinsa, toistaiseksi on epäselvää, kuka niistä on vastuussa. Julkaisu muistuttaa myös, että vasta viime viikolla samankaltaisen kaappauksen kohteeksi joutui myös Katy Perryn Twitter-tili.

Näytteitä maailmantähtien nimissä twiitatusta törkystä katsottavissa täällä ja täällä.

Viime syksynä myös Suomessa koettiin hieman vastaavaa, kun sekä Anssi Kelan että CMX:n kotisivut joutuivat hakkerihyökkäyksen kohteiksi.

Lisää luettavaa