Kiinnostavia uutuuksia Suomesta: AHOLA, Timo Tolkki, Maritta Kuula ja Uniklubi

29.1.2014 16:58

Jarkko Ahola, ja yhtyeensä AHOLA, julkaisee Tug Of War -albumin 21. maaliskuuta. Muun muassa Dion raskaammalta tuotannolta ja Black Sabbathilta tuoksahtava Road Of Creation -lohkaisu lupaa kovaa kiekkoa, eikä nyt todellakaan puhuta pelkästään Aholan tunnetusti loistavasta laulusta…

– Monet heavyrockin suuruudet ovat meidän diggareiden suureksi suruksi joko hornan rokkikuorossa tai lopettaneet uransa. Tämä albumi on jotain, mikä vain täytyi tehdä, Ahola kertoo.

Yhtye aktivoituu myös keikoille:

21.03. Hyvinkää, Jalostamo
28.03. Helsinki, On The Rocks
29.03. Turku, Klubi
17.04. Tampere, Yo-talo
25.04. Kuopio, Henry´s Pub
26.04. Nivala, Puustelli
23.05. Imatra, Osmos Cosmos Bar

Timo Tolkin luoman Avalon-projektin kakkoslevy Angels Of The Apocalypse puolestaan ilmestyy toukokuussa. Laulajina toimivat muun muassa Floor Jansen (Nightwish, ReVamp), Simone Simons (Epica), Fabio Lione (Rhapsody Of Fire), David DeFeis (Virgin Steele) ja Elize Ryd (Amaranthe).

Tolkki järjestää myös kilpailun albumille haluaville kitaristeille ja kosketinsoittajille – edellä mainittujen instrumenttien hallitsijoilla on nimittäin mahdollisuus päästä sooloilemaan yhdelle kappaleelle. Soittonäyte kannattaa lähettää MP3-muodossa osoitteeseen solos@tolkki.org (deadline on 16. helmikuuta).

Maritta Kuula taas julkaisee Kuuluisaa sukua -albumin 21. helmikuuta. Samalla katkeaa artistin muutaman vuoden mittaiseksi venähtänyt levytystauko.

Lisätietoja löytyy Kuulan Facebook-sivulta ja Spotifyn käyttäjät pääsevät kuulemaan myös ensimmäisen musiikkinäytteen.

Ja mainittakoon myös, että tamperelainen rockyhtye Uniklubi on aktivoitumassa. Kalle Aholan tuottama Sydän janoaa -single ilmestyy 31. tammikuuta ja se on ensimmäinen näyte myöhemmin tänä vuonna ilmestyvältä uudelta pitkäsoitolta.

Muutakin on tapahtunut, sillä päättyvän tauon aikana Uniklubin rumpali Antti Matikainen ja basisti Teemu Rajamäki jättivät orkesterin. Uudet jäsenet tottelevat nimiä Jani Auvinen sekä Teemu Mäntykorpi.

Lisää luettavaa