King Crimsonin ja Foreignerin perustajajäsen Ian McDonald on kuollut

RIP Ian McDonald, 25.6.1946 - 9.2.2022.
11.2.2022 08:54

Brittiläinen multi-instrumentalisti, King Crimson- ja Foreigner-yhtyeiden perustajana tunnettu Ian McDonald on kuollut. McDonald ”nukkui pois rauhallisesti” 75-vuotiaana New York Cityssä läheistensä ympäröimänä 9. helmikuuta, kerrotaan lehdistötiedotteessa.

Muun muassa saksofonia, koskettimia, huilua, vibrafonia ja kitaraa soittanut McDonald oli mukana perustamassa progerock-yhtye King Crimsonia vuonna 1969 ja soitti samana vuonna ilmestyneellä In the Court of the Crimson King -debyytillä. McDonald sekä rumpali Michael Giles erosivat kuitenkin jo seuraavana vuonna ja työstivät duona McDonald and Giles -albumin. McDonaldin oli tarkoitus palata King Crimsoniin 1970-luvun puolivälissä, mutta kitaristi ja bändijohtaja Robert Fripp päätti pistää yhtyeen telakalle.

McDonald teki sessiomuusikon hommia (hän oli mukana esimerkiksi T.Rexin Get It On (Bang a Gong) -hittisinglellä), kunnes vuonna 1976 hänestä tuli yksi Foreigner-yhtyeen perustajista. McDonald soitti orkesterin kolmella ensimmäisellä pitkäsoitolla (Foreigner, 1977, Double Vision, 1978 ja Head Games, 1979) ja hänen soittoaan voi kuulla sellaisilla klassikoilla kuin Feels Like The First Time, Cold As Ice, Hot Blooded ja Double Vision. McDonald lähti bändistä vuonna 1980, mutta teki myöhempinä vuosina useita vierailuja ja esiintymisiä orkesterin kanssa.

 

Lisää luettavaa