Kirk Hammett paljastaa paljonko Hardwired-videot todella kustansivat Metallicalle – ”On hullua kuinka paljon halvempaa se on”

Uransa alkuaikoina Metallica suhtautui nihkeästi musiikkivideoita kohtaan, kunnes käänsi kelkkansa Onen muodossa. Metallican ja musiikkivideoiden suhde on sittemmin kehittynyt siihen pisteeseen, että tuoreimman albuminsa Hardwired… to Self-Destructin julkaistessaan bändi pisti pihalle musiikkivideot levyn jokaisesta kappaleesta. Kirk Hammett kertoi taannoisessa haastattelussa iowalaiselle Lazer 103.3 -radiokanavalle miksi bändi teki näin ja kuinka musiikkivideoiden kustannukset ovat pudonneet sitten vuoden 1988.

– Jotkin videoista, jotka teimme ovat mielestäni parhaita videoita, mitä olemme ikinä tehneet. Dream No Moren video on mielestäni totaalisen loistava ja muistuttavat minusta Kenneth Angerin 1950- ja 1960-luvuilla kuvaamia elokuvia. Taiteellisesta näkökulmasta katsottuna se on mielestäni erittäin siistiä, Hammett hehkuttaa Blabbermouthin kirjaamassa haastattelussa.

Hammett kertoo, että bändi teki musiikkivideot jokaisesta kappaleesta, ettei levyn kappaleista ilmestyisi Youtubeen fanien tekemiä musiikkivideoita, jotka saisivat enemmän huomiota kuin artistin itsensä tuottamat videot.

– Halusimme ottaa ohjat omiin käsiimme ja varmistaa, että videot jotka me olemme tehneet olisi se hallitseva video, jonka kaikki näkisivät siitä kappaleesta – ennemmin kuin jonkun toisen vision siitä kyseisestä kappaleesta, Hammett kertoo.

Hammettilta kysyttiin myös mahdollisuudesta, että Metallica tekisi uusia musiikkivideoita vanhoihin kappaleisiinsa. Hammettin mukaan se voisi olla mielenkiintoista, sillä musiikkivideoiden tuottaminen on tänä päivänä huomattavasti edullisempaa kuin 1980- tai 1990-luvulla.

– Videoiden tekeminen on nykyään paljon halvempaa. On hullua kuinka paljon halvempaa se on. Okei, palaan takaisin vuoteen 1988. Onen video maksoi meillä paljon rahaa – kuusinumeroisen summan – ja me olimme aivan ällikällä lyötyjä sen hinnasta. Ei ollut mahdollista ymmärtää, miten se pystyi maksamaan niin paljon.

– Jos hypätään vuoteen 2016 tai 2017, tyypillinen video jonka teimme Hardwiredille maksaa tänä päivänä noin viidestätoista kahteenkymmeneen tonniin. Se on todella hämmästyttävän halpaa. Ja suurin osa siitä johtuu digitaaliteknologiasta. Voit tehdä videon vaikka iPhonellasi, jos haluat niin, Hammett kuvailee.

Hammett paljasti haastattelussa myös, että hänestä olisi mielenkiintoista kuvata musiikkivideo Metallican Reload-levyn kappaleelle Carpe Diem Baby. Ehkä ihmiset alkavat tekemään takautuvia musiikkivideoita, kitaristi pohtii.

Pikainen matematiikan tehtävä paljastaa, että mistään taskurahoista ei puhuta myöskään Hardwired… to Self-Destructin videoiden kustannuksissa. Hammettin paljastamien summien avulla voidaan päätellä 13 biisin halvalle musiikkivideolle tulleen hintaa noin 195 000 – 260 000 dollaria. Edullisuus on suhteellista.

Kuuntele haastattelu kokonaisuudessaan alta: