Kiss-kitaristi ensimmäisestä soololevystään: ”Tajusin tekeväni paljon parempaa musiikkia yksin kuin heidän kanssaan”

Ace Frehley sanoo kokeneensa valaistumisen, kun kaikkien neljän Kiss-jäsenten omista levyistä hänen oli kaikkein suosituin.
2.10.2018 12:44

Ace Frehley otti syyskuun lopulla osaa Hollywoodin Musicians Instituten keskusteluiltamaan, jossa tämä muun muassa kertoi Kiss-yhtyeen jäsenten vuonna 1978 julkaisemien soololevyjen avanneen kitaristin silmät.

”Halusin tehdä parhaan mahdollisen levyn. Kun kaikki neljä levyä ilmestyi samaan aikaan ja minun levystäni tuli kaikkein suosituin, koin valaistumisen. Ääni päässäni kertoi minulle: ’Ace, tiedät että olet paljon luovempi ilman muita’. Se oli tavallaan lopun alkua minulle”, Frehley kertoo.

”Tajusin tekeväni paljon parempaa musiikkia yksin ilman Paulia [Stanley], Geneä [Simmons] ja Peteriä [Criss] kuin heidän kanssaan. Mutta niihin aikoihin myös join ja käytin paljon huumeita, joten se saattoi vaikuttaa harkintakykyyni.”

Ace puhui muutenkin päihteidenkäytöstään ja halusi muistuttaa, ettei hänen juhlimisensa vaikuttanut koskaan keikkoihin tai aiheuttanut niiden peruuntumista.

”Minä ja Peter juhlimme yhdissä, mutta hoidimme silti hommamme. Vedimme keikat läpi ja olin 99-prosenttisesti mukana. Eräs kiertuemanagerini kertoi joskus työskennelleensä The Rolling Stonesin kanssa ja hänen mukaansa Keith Richards oli niin pöllyissä, että hänet piti kantaa lavalle ja laittaa tuoliin istumaan. Mutta heti kun hän sai kitaran käteensä, hän oli loistava. Minä en ole koskaan ollut niin kamoissa, etten olisi päässyt kävellen lavalle, mutta esiinnyin ja hoidin homman kotiin kuitenkin joka ilta.”

Frehley kertoi myös tarinan siitä, miten tämä kumautti silloista kiertuemanageria, nykyisin Kississä kitaroivaa Tommy Thayeria turpaan kiertueen päätteeksi. Siitä lisää täällä.

Lisää luettavaa