Kiss-nokkamies Paul Stanleyn R&B-projektin levy ilmestyy viimein – ”Rakastan sitä musiikkia ja haluan sitä ympärilleni”

Soul Stationin levy on ollut työn alla jo useamman vuoden.
25.12.2020 09:36

Kiss-laulaja Paul Stanleyn vuonna 2015 perustama R&B-sivuprojekti Soul Station on työstänyt ensimmäistä pitkäsoittoaan jo jonkun aikaa. Tuoreessa Scott Lippsin haastattelussa Stanley kuitenkin paljastaa, että Soul Stationin debyytti näkee päivänvalon viimein maaliskuussa 2021. Sitä ennen kuultavaksi saadaan muutamia singlelohkaisuja.

”Olin onnekas, koska ennen kuin näin Led Zeppeliniä tai muita britti- ja bluesbändejä joita rakastan, näin Otis Reddingin, Solomon Burken ja The Temptationsin, kun olin lapsi. Se on oikeasti kaiken tekemiseni ytimessä – teen paljon muutakin, mutta se on aina ollut mukana. Smokey Robinson and the Miracles, varhainen Stevie Wonder, Philadelphia-soul, kaikki Kenny Gamblen, Leon Huffin ja Thom Bellin tuotannot, The Delfonics, Stylistics, Blue Magic, The Temps, Four Tops ja niin edelleen. Valitettavasti sellainen musa on olemassa enää lähinnä räppäreiden sampleissa. Nuo biisit ansaitsevat enemmän ei vain kunnioitusta vaan sitä, että niitä kuunnellaan. Kun me soitamme sitä musaa livenä, ihmisten kasvot kirkastuvat”, Stanley pohjustaa Soul Stationin syntyä.

”Projekti alkoi siis itsekkäistä syistä, koska rakastan sitä musiikkia ja haluan sitä ympärilleni. On mieletöntä päästä laulamaan niitä kappaleita ja se, että saan lisäksi tehdä uusia omia biisejä, jotka sulautuvat vanhojen klassikoiden kanssa niin hienosti yhteen, on aivan uusi luku kirjassa. Tuleeko se yllättämään ihmiset? Kyllä. Mutta rehellisesti puhuen… Joku sanoi, että keksin itseni uudelleen, mutta en minä ole blues rockin tai hard rockin tai metallin tai tämän genren mikään esitaistelija. Olen laulanut Oopperan kummituksessakin. Olen laulaja ja laulan sitä mitä haluan, milloin haluan. Minulle on oikeasti yhtä luonnollista laulaa Philadelphia-soulia kuin rockia. En vain ole tehnyt sitä julkisesti kovin paljon.”

Lisää luettavaa