Kitaralegenda Michael Schenker oli muinoin ehdolla Ozzy Osbournen yhtyeeseen: Hän olisi katunut ottaessaan minut mukaan

10.4.2022 16:40

Sukupolvensa lahjakkaimpiin kuusikielisen kesyttäjiin lukeutuva Michael Schenker on polveilevan uransa aikana ollut monessa mukana. Erityisesti Scorpionsista, Ufosta ja Michael Schenker Groupista tuttu muusikko on ollut, ainakin omien sanojensa mukaan, vuosien varrella ehdolla moniin tunnettuihin yhtyeisiin. Yksi näistä oli Ozzy Osbournen soolobändi. Tarinan mukaan Ozzy kysyi Schenkeriä kitaristikseen Randy Rhoadsin menehdyttyä vuoden 1982 alussa.

Schenker ei kuitenkaan koskaan päätynyt pimeyden prinssin matkaan.

”Olen koko urani vain vuodattanut kaiken ulos, joten jos olisin liittynyt Ozzy Osbournen yhtyeeseen, hän olisi tullut katumaan sitä, sillä tein niin paljon erilaisia asioita”, Schenker sanoo The Metal Voicelle. ”Tein akustisia instrumentaaleja, elektronisia instrumentaaleja, covereita, kaikkea mahdollista. Viisikymmentä vuotta myöhemmin olen saanut itsestäni kaiken haluamani ulos. Nyt voin rentoutua ja keskittyä matskuun jota rakastan, eli nykyään tekemääni rockmusiikkiin.”

Schenkeriltä kysyttiin katuuko hän sitä, ettei päätynyt soittamaan edes yhdellä Ozzy-albumilla.

”Se ei toimi niin”, Schenker vastaa. ”Ensinnäkin Ozzy-tarjouksen tullessa melkein tartuin siihen, mutta minun täytyi keksiä kuinka suojelen itseäni houkutukselta ja siltä, etten päädy tekemään jotain mitä minun ei pitäisi tehdä ja jota tulisin katumaan myöhemmin. Joten tulin tähän tulokseen, ’Michael, miksi lähdit Europesta tai miksi lähdit Scorpionsista?’ Samoista syistä miksi minun ei pitäisi liittyä Ozzy Osbournen, Motörheadin, Deep Purplen tai Ian Hunterin remmiin tai mihin kaikkiin muihin minua nyt on kysyttykään. Minun täytyisi keikoilla kopioida kaikki mitä he olivat jo tehneet. Vihaan kopioimista, siinä ei olisi kyse Michael Schenkeristä ilmaisemassa itseään, eikä siinä olisi mitään järkeä kun ajatellaan mikä minun tehtäväni on.”

Kuuntele haastattelu alta.

Lisää luettavaa