Kitaravirtuoosi tylyttää efektipedaaliarsenaaleihin turvautuvia laiskoja kollegoitaan – ”He kutsuvat itseään äänimaisemoijiksi, mutta osaavat hädin tuskin yhtäkään sointua”

Joe Bonamassa ei ymmärrä kitaristeja, jotka haluavat soittimensa kuulostavan kaikelta muulta paitsi kitaralta.
6.11.2017 11:31

Kitaristit jakaantuvat monissa asioissa eri koulukuntiin. Tällaisia vedenjakajia ovat esimerkiksi analogisuus ja digitaalisuus tai transistori- ja putkivahvistimet. Myös efektipedaalien käyttäjissä löytyy erilaisia kuppikuntia: jotkut pärjäävät ilman minkäänlaisia purkkeja, joillain taas pedaalilaudat vievät puolet lavan pinta-alasta.

Bluesvirtuoosi Joe Bonamassa ei todellakaan kuulu tähän viimeksi mainittuun joukkoon, vaan lyttää Total Guitar -lehdessä maan rakoon sellaiset kitaristit, jotka yrittävät saada kitaransa kuulostamaan kaikelta muulta kuin kitaralta.

”En ymmärrä sellaista yhtään. Et siis halua soittaa kitaraa oikeasti, joten ostat jonkun laatikon, joka saa kitaran kuulostamaan joltain algoritmilta ja sitten voit käyttää koko keikan kenkiesi tuijottamiseen?” Bonamassa tilittää.

Bonamassa sanoo minimoineensa oman efektilenkkinsä perusasioihin eli fuzz-säröön, kaikuun, chorukseen ja wah-pedaaliin. Hänestä kaiken maailman hilavitkuttimien käyttö on loukkaus niitä kitaristeja kohtaa, jotka ovat käyttäneet vuosia instrumenttinsa salojen opetteluun.

”Tiedän saavani paskaa niskaani kun sanon näin, mutta minusta sellainen on vain vitun laiskaa. He kutsuvat itseään äänimaisemoijiksi, mutta osaavat hädin tuskin yhtäkään sointua. Painukaa jo vittuun, se on ihan hevonpaskaa! Mitä jos palataan hetkeksi todellisuuteen? Mitä oikeasti osaat soittaa? Otapa akustinen kitara joskus käteesi ja kokeile sitä!”

Lisää luettavaa