Kitaristi Lindsey Buckingham avautui viimein Fleetwood Mac -potkuistaan – Stevie Nicksillä tyystin toisenlainen näkemys tapahtumien kulusta

9.9.2021 22:00

Kitaristi Lindsey Buckingham on avautunut Rolling Stonelle tapahtumista, jotka johtivat hänen potkuihinsa Fleetwood Macista vuonna 2018.

Buckingham kertoo tilanteen eskaloituneen nelisen vuotta sitten seitsemännen sooloalbuminsa (Lindsey Buckingham) valmistumisen jälkimainingeissa. Mies pyysi tuolloin yhtyetovereitaan siirtämään Fleetwood Macin tulevaa kiertuetta, jotta voisi paremmin promotoida omaa levyään.

Vaikka keikkakalenteri olikin jo buukattu täyteen, rumpali Mick Fleetwood, kosketinsoittaja-laulaja Christine McVie ja basisti John McVie olivat väitetysti valmiita joustamaan. Laulaja Stevie Nicks ei kuitenkaan suostunut järjestelyyn, vaikka Buckingham kertookin ehdottaneensa soittavansa omat keikkansa Macin rundin välipäivinä.

Miehen mukaan kuukausien radiohiljaisuus muun yhtyeen osalta johti kärttyisissä tunnelmissa vietettyyn iltaan tammikuussa 2018, jolloin yhtye oli vastaanottamassa MusiCaresin Person of the Year -palkintoa. Vuonna 1975 Nicksin kanssa bändiin liittynyt Buckingham valitti Nicksin kynäilemän Rhiannon-kappaleen latistaneen yhtyeen sisääntulon tehoa. Nicks puolestaan väitetysti ärsyyntyi Buckinghamin mollattua tämän yhtyeen puolesta pitämää pitkää puhetta.

Vajaa viikko myöhemmin Buckingham sai kenkää Fleetwood Macista. Hän haastoi yhtyeen oikeuteen menetetyistä palkoista, jotka olivat arvioiden mukaan noin 12-14 miljoonaa dollaria. Juttu on sittemmin saatu sovittua.

”Hän halusi muokata bändistä omanlaisensa ja tehdä siitä pehmeämmän, ja jos katsot edellistä kiertuetta, niin siinä on myös käynyt”, Buckingham sanoo Nicksiin viitaten. Mies toteaa myös Crowded Housen Neil Finnillä ja Tom Petty -kitaristi Mike Campbellilla vahvistetun bändin settilistan olleen ”jokseenkin geneerinen ja kenties jopa coverbändin esitykseen kallellaan.”

Buckingham on ollut yhteydessä Mac-leiriin, josta on puolestaan vihjailtu, että mies voisi palata ruotuun mikäli vain Nicks olisi tähän suostuvainen.

”Muut bändissä eivät tainneet omata tarpeeksi valtuuksia, mistä se sitten ikinä johtuukaan, toimia oikein”, Buckingham lataa. ”Joten tilanne muodostui vähän samanlaiseksi kuin Trumpilla ja republikaaneilla.”

Nicks toimitti oman lausuntonsa Rolling Stonelle entisen yhtyetoverinsa kommenteista kuultuaan.

”On valitettavaa, että Lindsey on päättänyt levittää revisionistista historiaa vuoden 2018 tapahtumista Fleetwood Maciin liittyen. Hänen versionsa tapahtumista on virheellinen, ja vaikka en olekaan puhunut aiheesta koskaan julkisesti, sillä en suosi likapyykin tuulettamista kaikkien nähden, vaikuttaa siltä että on tullut aika tuoda totuus esiin”, Nicks toteaa.

Nicksin mukaan Buckinghamin kanssa oli ”tavattoman vaikeaa” tulla toimeen MusiCares-tapahtumassa.

”Voisin julkisesti kertoa moniakin syitä, ja ehkä teenkin niin joku päivä muistelmissani, mutta voisimme aloittaa vuodesta 1968 ja jatkaa aina vuoteen 2018 saaden aikaan litanian tarkkoja syitä siitä, miksi en enää työskentele hänen kanssaan”, Nicks jatkaa. ”Teen tämän mahdollisimman selväksi: en pyytänyt tai vaatinut että hän saisi potkut. Suoraan sanottuna annoin itselleni potkut. Siirsin itseni syrjään bändin toiminnoista ja tilanteesta, jonka koin myrkylliseksi omalle hyvinvoinnilleni. Minulle riitti. Jos bändi olisi halunnut jatkaa ilman minua, niin sitten se olisi mennyt niin. Olen puolustanut itsenäisyyttä koko elämäni ajan, ja uskon että jokaisella ihmisellä tulisi olla täydellinen vapaus määritellä rajansa sen suhteen mitä he voivat, ja mitä he eivät voi tehdä. Useiden pitkien ryhmäneuvottelujen jälkeen Fleetwood Mac, yhtye jonka perintö on juurtunut kehitykseen ja muutokseen, löysi uuden polun eteenpäin kahden valtavan lahjakkaan uuden jäsenen kanssa.”

Lisää luettavaa