Kitaristit kuulolle! Seuraavaksi herra nimeltä Randy Rhoads perehdyttää meidät kitaransoiton saloihin

4.7.2019 13:23

Ozzy Osbournen Blizzard of Ozz -debyytillä itsensä kitaralegendojen joukkoon kertaheitolla tilutellut Randy Rhoads löytyy tätä nykyä miltei jokaisen kaikkien aikojen parhaat kitaristit -listauksen kärkipaikoilta. 25-vuotiaana lento-onnettomuudessa menehtynyt virtuoosi on toiminut inspiraationa lukemattomille arvostetuille kitarasankareille kuten Dimebag DarrellilleJohn Petruccille, Zakk Wyldelle ja Alexi Laiholle.

Guitar World on nyt litteroinut miehen kuusi kuukautta ennen kuolemaansa pitämän kitaraklinikan. Mies kertoo tilaisuudessa muun muassa vaikutteistaan, lähestymistavastaan kitaransoittoon sekä antaa tietenkin soittonäytteitä rakastetuimmista riffeistään ja sooloistaan.

Mieheltä kysyttiin myös legendasta, jonka mukaan hän sai pestin Ozzyn yhtyeessä pelkästään näyttäytymällä koesoittopaikalla.

”Kyllä, se oli itse asiassa vielä sitäkin kiusallisempaa”, mies naureskelee. ”Luulin, että soittaisin bändin kanssa. Toin mukanani ainoastaan pienen Fenderin treenivahvistimimen. Kun tulin paikalle, kaikki olivat lasin takana ja minä jäin yksin huoneeseen vahvarini kanssa. Sitten he sanoivat, että ’Ok, soita.’ Ajattelin, että he varmaan vitsailevat. Mitä oikein soittaisin? Siellä ei ollut muita muusikoita. Niinpä aloin lämmitellä, kunnes Ozzy sanoi: ’Olet hyvä.’ Olin soittanut vasta muutaman sekunnin. Sitten vähän jopa suutuin ja ajattelin, että ette edes olleet vielä kunnolla kuulleet soittoani.”

Alla klinikalta tallennettu nauhoite. Litteroinnin voit käydä lukemassa puolestaan täältä.

Lisää luettavaa