Kolmatta kertaa järjestettävä Modern Heavy Metal -konferenssi kerää akateemisia hevareita jälleen yhteen

Tuska-festivaalien alla järjestettävän konferenssin erityisteema on musiikki ja kansalliset identiteetit.
16.6.2017 14:06

Helsingissä järjestetään 28.–30. kesäkuuta järjestyksessään kolmas kansainvälinen metallimusiikin tutkimuskonferenssi. Poikkitieteellisessä Modern Heavy Metal 2017 -tapahtumassa kuullaan yli kolmekymmentä esitystä lähes kahdestakymmenestä eri maasta.

Kolmatta kertaa järjestettävän konferenssin erityisteema on tänä vuonna musiikki ja kansalliset identiteetit. Tutkijoiden esityksissä pureudutaan muun muassa suomalaisen metallimusiikin mytologiaan, Algerian metalliskeneen ja venäläisten metallifanien verkkoyhteisöjen sielunmaisemaan. Tutkijoiden ohella esiintyjäkaartiin ja yleisöön kuuluu muusikkoja ja musiikkiteollisuuden edustajia. Tarkempi ohjelma ja lisätietoja löytyy täältä.

Keskustelut jatkuvat lisäksi samana viikonloppuna järjestettävällä, juhlavuottaan viettävällä Tuska-festivaalilla. Festivaaliohjelmassa on paneelikeskusteluita ja haastatteluja, joissa tutkijat, artistit, kirjailijat ja urheilijat ruotivat metallikulttuuria eri näkökulmista.

Modern Heavy Metal 2017 -konferenssia isännöi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu ja se on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Konferenssin luojana ja vastuujärjestäjänä toimii Kauppakorkeakoulun akatemiatutkija, musiikkijohtamisen ja kulttuuriviennin dosentti Toni-Matti Karjalainen.

Lisää luettavaa