Kolme Eddie Van Halenin kitaraa myytiin huikealla summalla – poika raivoissaan: ”Minulla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa”

3.12.2020 21:43

Kolme edesmenneen Eddie Van Halenin kitaraa huutokaupattiin hiljattain 422 000 dollarilla, eli noin 347 637 eurolla.

Kitarajumalan poika Wolfgang Van Halen ei myyntipuuhista järin ilahtunut.

”Otsikon pitäisi kuulua: ’kolme raidallista kitaraa huutokaupattiin hyväntekeväisyyteen.’ Ne eivät olleet lavasoittimia. Minulla ei ollut tämän kanssa mitään tekemistä”, Wolfgang kirjoittaa Twitterissä. ”En ole suunnitellut myyväni yhtään isäni ikonisista kitaroista. Ainoa paikka, johon ne mahdollisesti kuuluvat, on museo.”

”Lisäksi yksi oli lahja. En tiedä kuka haluaisi antaa sen pois”, mies jatkaa toisessa twiitissään. ”Ajoitus on mielestäni vähän epäilyttävä.”

Samoihin aikoihin Wolfgangille ilmeisesti selvisi, että kyse ei ollut hyväntekeväisyyshuutokaupasta, kuten hän alunperin luuli.

”Hetkinen, unohdetaan äskeinen. Se ei ollutkaan hyväntekeväisyyttä”, Wolfgang kirjoittaa. ”He yrittävät vain hyötyä isäni kuolemasta. Mikä yllätys. Vitut heistä.”

Soittimista kallein oli Eddien ystävälleen Bryan Cushille lahjoittama Kramer, jonka lopulliseksi kauppahinnaksi muodostui 231 250 dollaria. Van Halen rakensi instrumentin yhdessä kitarateknikkonsa kanssa maineikkaassa 5150-studiossaan.

Toiseksi suurimman summan, 140 800 dollaria, keräsi Charvel, jota mainostettiin käytetyn lavalla San Antoniossa vuonna 2004. Näyttelijä Bryan Hitchcockin Hot for Teacher -musiikkivideolla käyttämä kitara myytiin puolestaan 50 000 dollarilla.

Lisää luettavaa