Komea kulttuuriteko: Yle kaivoi esille Tuomari Nurmion unohdettuja liveäänitteitä 1970-luvulta

18.11.2020 11:22

Tuomari Nurmio täyttää 21. marraskuuta komeat 70 vuotta. Soundi onnittelee jo näin ennalta artistia kunnioitettavasta merkkipaalusta ja vielä kunnioitettavammasta urasta! Aika harva lauluntekijä on tehnyt yhtä vakuuttavia levyjä jopa viidellä vuosikymmenellä.

Yle nostaa hattua armoitetulle artistille arkistoistaan kaivetuilla liveäänitteillä. Ylen Elävän arkiston sivuille ilmestyi tänä aamuna valikoima vuosina 1977–78 äänitettyjä livetallenteita, joita ei ole tiettävästi koskaan ennen esitetty julkisuudessa. Melkoisen huomionarvoista kamaa, siis, varsinkin kun äänitteiden laatu on aivan asiallinen. Tarkasta esitykset täällä.

Äänitteiden yhteydessä julkaistiin Jukka Lindforsin kirjoittama artikkeli, jossa on tarjolla kiinnostavaa informaatiota Nurmion puuhista 1970-luvulla sekä aikalaisten todistuksia miehen esityksistä. Lainauksia on esimerkiksi Dave Lindholmilta, Jake Nymanilta ja Pekka Aarniolta, ja mainioimman sitaatin nappaa nimiinsä Nurmio itse: ”Mul on aina ollut vaikeuksia erottaa oikea väärästä, ja sen takia mä oon ruvennut lukemaan lakia. Nykyään mä voin tuomita jo eläviä ja kuolleita”, laulaja sanoi vuonna 1977 Atte Blomille pikahaastattelussa. Kauan eläköön Dumari!

Lisää luettavaa