Konserttilippujen hinnat katkaisivat kamelin selän – 43 vuotta toiminut Bruce Springsteen -fanzine lopettaa toimintansa

5.2.2023 18:29

43 vuotta toiminut Bruce Springsteen -fanzine Backstreets ilmoittaa laittavansa pillit pussiin, uutisoi Stereogum. Päätökseen on julkaisun mukaan vaikuttanut kolme asiaa: ”[Springsteen]-konsertit joihin meillä ei ole enää varaa, joihin monilla lukijoillamme ei ole enää varaa sekä se, että suuri osa lukijoistamme on menettänyt tämän takia kiinnostuksensa koko aiheeseen.”

Springsteen-konserttien dynaaminen hinnoittelu on puhuttanut ja herättänyt kritiikkiä tikettien hintojen karattua pahimmillaan jopa viiden tuhannen dollarin kappalehintoihin. Springsteen puolusti hinnoittelupolitiikkaa toteamalla toimineensa vain samoin kuin muutkin aikalaisensa ja painotti, että suurin osa lipuista oli edelleen edullisia.

”Huolimatta siitä, mikä hintapyyntö sitten onkaan keikkapäivänä ja kokeeko yksittäinen lipunostaja sen reiluksi, me vain yksinkertaisesti tulimme siihen johtopäätökseen että emme voi kirjoittaa tästä kiertueesta sillä innolla ja tarkoituksella jolla olemme toimineet vuodesta 1980”, Backstreetin julkaisija Christopher Phillips kommentoi. ”Tuohon päätökseen vaikutti nopeasti syntynyt ajatus, että olemme saapuneet yhden aikakauden päätökseen.”

”Emme ole polttamassa faniklubikorttejamme emmekä kannusta ketään muutakaan tekemään niin”, Phillips jatkaa. ”Itse asiassa kovina musadiggareina toivomme löytävämme uuden innostuksen siihen, mitä olemme aina pitäneet vertaansa vailla olevana elämäntyönä. Mikäli mikään tästä heijastuu Bruce Springsteeniin, haluaisimme että se olisi se, kuinka tämä ainutlaatuinen taitelijuus inspiroi ainutlaatuisen vastauksen fanikunnalta, jota kesti 43 vuotta. Se on ainutlaatuista.”

Phillips lisää, että työt Backstreetin pääkallopaikalla jatkuvat vielä jonkin aikaa fanzinen viimeisen printtinumeron tiimoilta.

Lisää luettavaa