Koronavirus saattaa tuottaa jotain hyvääkin – kenties jopa uuden Metallica-albumin

Sami Lommi

Kappas, nythän kerrotaan Blabbermouthin sivuilla kiintoisasta haastattelusta. Lars Ulrich vieraili ohjelmistoyritys Salesforcen toimitusjohtajan Marc Benioffin livestreamissa juttelemassa niitä näitä, ja sen verran kummalliseksi on Metallicankin arki mennyt, että tuloksena saattaa olla odottamattomia produktioita.

Ulrich kertoo tapojensa mukaisesti pitkän kaavan mukaan, miten bändin suunnitelmat ovat menneet tyystin uusiksi. Loppuvuodelle sovitut keikat on joko peruutettu, siirretty tai vahvalla kysymysmerkillä varustettuja, eikä kukaan tiedä, milloin on mahdollista palata normaaliin kiertue-elämään. Metallica tunnetaan harvinaisen ahkerasti esiintyvänä yhtyeenä, ja keikat kieltävä nykytilanne koettelee bändin hermoja.

Ulrch kertoo, että Metallica-nelikko kokoontuu kerran viikossa yhteiseen netti-istuntoon, jossa käydään läpi tilannetta. Mikäli muusikot joutuvat kököttämään vielä pitkään kotioloissaan, näistä sessioista voi kehkeytyä vaikka mitä.

”Paljon riippuu tietysti siitä, kauanko liikkumisrajoitukset ovat voimassa. Ja se riippuu paljon siitä, miten paha viruksen toinen aalto on. Kuka tietää, miltä maailmamme näyttää puolen vuoden päästä?” Ulrich pähkäilee.

”Siihen voi kuitenkin aina luottaa, etteivät luovat ihmiset malta pysyä kauaa toimettomina. Keskustelemme viikottain siitä, miten voisimme olla vastaisuudessakin bändi. Ja bändissä on loppujen lopuksi kysymys neljästä kaverista, jotka soittavat musiikkia yhdessä. Se voi tapahtua samassa huoneessa tai vaikka etäyhteyden välityksellä. Voin kertoa, että meitä kiinnostaisi kokeilla, miltä se kuulostaisi.”

”Eli onko luvassa Metallican karanteenilevy? En voi luvata tätä varmaksi, koska kukaan ei tiedä, kauanko karanteenia kestää. Mutta mikäli koko maailma istuu yhä paikoillaan puolen vuoden tai vuoden päästä, niin sanoisin, että se on varsin mahdollista.”

Katsotaan siis, miten käy! Voimia myös James Hetfieldille, karanteenihommat varmasti koettelevat päihdekuntoutujan hermoja.