Koronavirus vei Nightwishin kiertueporukalta työt – kekseliäs ryhmä ei kuitenkaan jäänyt toimettomaksi

Kuten tunnettua, Covid-19-pandemia on kurittanut musiikkialaa oikein urakalla. Käytännössä kaikkien bändien kiertueet pysähtyivät keväällä kuin seinään, eivätkä asiat ole vielä palautuneet lähellekään normaalia. Pari kuukautta sitten uuden albumin julkaissut Nightwish on tässä samassa tilanteessa.

Tämä on aiheuttanut yhtyeen kiertuehenkilökunnalle harmaita hiuksia, kun töitä ei ole. Niinpä asianosaiset ovat perustaneet kokoonpanon nimeltä Crewish, joka on äänittänyt omia tulkintojaan Nightwishin tuotannosta. Ryhmän Unemployed Blacksmiths -minialbumi on nyt saatu onnellisesti purkkiin, ja ennakkotilauksia otetaan vastaan Backstage Rock Shop -verkkokaupassa.

”Oudot ajat synnyttävät outoja ideoita”, kommentoi Tuomas Holopainen projektia tiedotteessa. ”Rakkaan crew’mme levy sisältää heidän tulkintojaan viidestä Nightwishin biisistä, ja he ovat sekä soittaneet, laulaneet että äänittäneet kaiken itse. Lopputulos saa leveän hymyn huulillemme. Jos haluat tukea apuvoimiamme, hanki tämä ainutlaatuinen julkaisu. Kaikki tuotot menevät crew’lle, levy-yhtiömme ei saa senttiäkään.”

Julkaisun kappaleet ovat Sleeping Sun, Wish I Had an Angel, Amaranth, Nemo ja Elan. Crewishiin kuuluvat Kimmo Ahola, Aksu Rönkkö, Ville Wahlroos, Tero Kinnunen, Lassi Kauppinen, Jarkko Piipari, Antti Toivianen, Juuso Jaakkola, Markku Aalto, Teemu Koivistoinen, Jaska Erkinheimo ja Ulrich Weitz. Unemployed Blacksmiths julkaistaan 18. syyskuuta.