Kotiteollisuus julkaisee oman viin… anteeksi, oluen

12.2.2013 13:26

Monenlaisia alkoholijuomia ”merchandiseensa” viime aikoina lisänneet rockbändit saavat pian seuraa Kotiteollisuudesta. Lappeenrannan janoisimmat muusikot eivät kuitenkaan lanseeraa esimerkiksi punaviiniä vaan – yllätys, yllätys – oluen. Sinebrychoffin kanssa yhteistyössä työstetty Koff Rock By Kotiteollisuus -mallasjuoma saapuu kauppoihin 18. maaliskuuta, mutta tuotetta on mahdollista maistella jo 1. maaliskuuta järjestettävässä Emma–gaalassa.

– Olemme tehneet tiiviitä kenttätutkimuksia oluen maailmassa aktiivisesti jo 80-luvun puolivälistä lähtien ja tiesimmekin tarkasti, minkälainen kalja tästä maasta puuttuu. Pian voitte nauttia lager-oluesta, jossa on sopivasti väriä, luonnetta ja potkua. Kotiteollisuus-olut menee helposti alas ja takaamme, että tämä keitto maistuu myös hameväelle, vakuuttaa Jouni Hynynen.

Kertoisitko vähän enemmän tuon oluen mausta?

– Se on aika perus, mutta ei munaton. Luulen, että Karhun maku on lähinnä. Meidän oluessa on kuitenkin ehkä hieman enemmän luonnetta ja tärkeä ominaisuus on myös se, että se käy pirun hyvin yhteen kaikenlaisen festari- ja kesäpöperön kanssa. Esimerkiksi makkaran, joka on kesäkasviksista maukkain.

Kotiteollisuus nauhoittaa uutta studioalbumia Nightwish-pomo Tuomas Holopaisen talossa Kiteellä kevään aikana. Sessiot eivät mitä ilmeisimmin suju kovin kuivissa tunnelmissa.

– Koff lupasi levyn äänityksiin sen verran olutta, ettei lopu kesken. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että maaliskuun puolenvälin jälkeen Holopaisen pihassa pyörähtää Koffin kuorma-auto, Hynynen kertoo.

Kotiteollisuus soittaa myös seuraavat keikat pääsiäisen aikoihin:

27.03. Kuopio, Henry´s Pub
28.03. Vaasa, Hullu Pullo
29.03. Kauhava, Tiikeri
30.03. Nivala, Puustelli
31.03. Kokkola, Kaarle

Tässäpäs parit tuoreet kuvat Kotiteollisuus-maailmasta (ja vähän muustakin):

Lisää luettavaa