Kotiteollisuus-singlen nimi selvillä – entä uusi käsikirjoitus Vain elämää -sarjaan?

18.1.2013 22:14

Kotiteollisuus palaa julkaisukantaan 1. maaliskuuta ja Soundi voi kertoa singlekappaleen olevan nimeltään Yötä vasten.

– Biisi on D.A.D.:n, ZZ Topin, Neljän Ruusun ja Kotiteollisuuden risteytys. Sellaista rentoa kännäysmusaa, sanoo Jouni Hynynen.

Vaikuttaa toisin sanoen siltä, että Hynysen Vain elämää -televisiosarjaa kohtaan osoittamasta kritiikistä selkeästi suuttuneella laulaja Marion Rungin managerimiehellä Kalle Munckilla on jatkossakin aihetta mielipahaan. Kirjoittaahan ankarasti mielensä pahoittanut mies blogissaan muun muassa seuraavasti: ”Mitä olet tehnyt, että sinulla on oikeus haukkua kunnon muusikoita, jotka tekevät työtään elättääkseen itsensä, sekä perheensä? Mikä on sinun oma ”meriitti”? Soittaa niin lujaa, että lopputulos on sitä samaa ”kamaa”, mitä yleensä löytyy navetan takaa läjästä. Sekoittuneena.”

Melkoisen, hmm, tuohtunut blogi löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Kovasti lööppitapetilla viime päivinä olleeseen Hynynen vs. Vain elämää -taisteluun liittyen voisi esittää vielä yhden kysymyksen: Jouni, jos käsikirjoittaisit Vain elämää -sarjan uudelleen niin mitä siellä sitten tapahtuisi?


- En mie lähtisi tekemään sellaista ohjelmaa. Koskaan. Mielenkiinto koko telkkaria kohtaan on täysin kadonnut, mitta on täynnä. Sieltä ei oikeasti tule muuta kuin silkkaa paskaa. Se on harmi, sillä ennen tykkäsin rentoutua telkkarin ja sohvan parissa. Nyt toosa on täynnä laulukilpailuja ja vitunmoista avautumista, itkemistä ja lässytystä. Mie en ymmärrä miten sellainen voi kiinnostaa ketään. Miksei kukaan muu nosta meteliä tv-ohjelmien tasosta?

Mutta palataanpa Kotiteollisuuden maailmaan. On toki kovin varhaista kysyä, mitä heinäkuussa ilmestyvältä studioalbumilta on lupa odottaa, mutta kysytään silti. Se on ainakin jo selvillä, että Kalle Munck ei tule hankkimaan pitkäsoittoa – lupaahan mies kirjoituksessaan seuraavaa: ”En koskaan ole ostanut yhtäkään levyänne, enkä käynyt yhdelläkään keikallanne! Enkä tule tästä eteenpäinkään tekemään niin!”

– Sieltä on tulossa rokkilevy. Aika paljon nopeatempoista, kulkevaa matskua. Hyviä kertosäkeitä ja rokkiriffejä. Ja pari pilluballadia. Eli siis aika perusmatskua meille. Monet biiseistä on jopa yksinkertaisempia kuin aikaisemmin jos se ylipäänsä on mahdollista. Tavoitteena on tehdä vanhojen ukkojen rento rokkilevy, jota on hyvä kuunnella juopotellessa tai autoa ajaessa, kuvailee Hynynen.

Lisää luettavaa