Kova myrsky kylvi tuhoa Sonispheressä

8.8.2010 19:19

Porin Sonisphere-festivaalin keskelle iskenyt suihkuvirtaus vaurioitti vakavasti niin sanottua kakkoslavaa. Niin vakavasti, ettei lavaa voitu enää ottaa käyttöön ja tämän vuoksi Mötley Crüen esiintyminenkin peruuntui.

Porin Sonisphere-festivaalin keskelle iskenyt suihkuvirtaus vaurioitti vakavasti niin sanottua kakkoslavaa. Niin vakavasti, ettei lavaa voitu enää ottaa käyttöön ja tämän vuoksi Mötley Crüen esiintyminenkin peruuntui.

Suuria osia kakkoslavan kattorakenteista lähti irti äkillisesti nousseessa myrskytuulessa ja osa rakenteista iskeytyi Iggy And The Stoogesia odottaneiden yleisön edustajien päälle. Myös bajamajoja sekä aitoja kaatui ja iso paitamyyntikoju rojahti säpäleiksi. Kuin ihmeen kaupalla suurempien massojen paniikkia ei kuitenkaan syntynyt.

Myräkän jäljiltä kaksi yleisön edustajaa on kriittisessä tilassa ja muita loukkaantuneita on nelisenkymmentä.

Noin kymmenen minuuttia kestänyt myrsky iski alueelle heti päälavalla soittaneen Slayerin päätettyä settinsä Angel Of Death -biisiin. Kakkoslavalla ennen Slayeria esiintyneen Mokoman kitaristi Kuisma Aalto puolestaan totesi aiheellisesti:

– Meiltähän olisi lähtenyt henki jos tuo myrsky olisi iskenyt estradille meidän keikkamme aikana!

Samalla Sonispheren aikataulu meni uusiksi. Kakkoslavalle ilmoitettu Iggy And The Stooges soitti lyhyen setin "puoliakustisesti", ilman rumpuja, päälavalla. Alice Cooper nousee lavalle kello 19.10 ja Iron Maidenin on määrä soittaa kello 21.50-23.50.

Iron Maidenin kiertuehenkilökunnan käytössä ollut ATR-42-matkustajalentokone sai myös tuntuvia vaurioita Porin lentokentällä. Lentokoneen laskuteline petti myrskytuulessa ja koneen toinen siipi rojahti maahan.

Mötley Crüen basisti Nikki Sixx kommentoi tilannetta tuoreeltaan Twitterissä: "Our stage and equipment was just destroyed here in Finland by a huge storm.We are so sorry but were told we cannot play tonight. FUCK :(."

Päivitys:

Vakavasti loukkaantuneiden tila ei ole enää kriittinen.

Alice Cooper ja Iron Maiden soittivat suunnitellun mittaiset keikat. Bruce Dickinsonin varsin näyttävä sisääntulo löytyy täältä!

Festari saa jatkoa ensi vuonna ja tapahtuma saapuu jälleen myös Suomeen. Peruuntuneen Mötley Crüen kanssa on jo keskusteltu ja bändi tulee esiintymään vuonna 2011.

Lisää luettavaa