Kovaa saarnaa tiedossa: kuvia kumartelematon Henry Rollins aikoo puhua suunsa puhtaaksi Kulttuuritalolla joulukuussa

Black Flagin keulakuvana ja Radio Helsingin taajuuksilta tuttu Henry Rollins saapuu jälleen Suomeen.
14.5.2018 11:51

Henry Rollins saapuu Helsingin Kulttuuritalolle itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta. Legendaarisen hardcore-poppoo Black Flagin keulilla uransa startannut ja sittemmin spoken wordiin laajentanut Rollins tuo Kulttuuritalolle kehutun Travel Slideshow’nsa.

Spoken word -keikalla Rollins esittelee matkatarinoitaan ja valokuviaan, joita hän on reissuillaan ottanut. Hardcore-legendan kerrotaan reissanneen ympäri palloa aina Bagdadista Timbuktuun saakka.

– Olen jo vuosia dokumentoinut matkojani kamerallani. Ei ole aina ollut helppoa, mutta aina on ollut sen arvoista. Tarinoita kuvien takaa löytyy paljon. Silloin tällöin kerään kokoon useampia kuvia, näytän ne yleisöille ja kerron nuo tarinat, Rollins kuvailee Travel Slideshow’ta keikasta julkaistussa tiedotteessa.

Rollins on kiertänyt maailmaan niin spoken word -keikkojensa, kuin myös Rollins Bandin ja Black Flagin keulilla sekä omatoimimatkaajana. Utelias Rollins on päätynyt reissuillaan muun muassa Nepaliin, Sri Lankaan, Siperiaan, Etelä-Sudaniin, Iraniin sekä jopa Pohjois-Koreaan.

Viime kesänä radiojuontajanakin kunnostautunutta Rollins liittyi Radio Helsingin vahvuuteen kanavan kesätoimittajana. Punk-veteraani kertoi tuolloin omistavansa satoja suomalaisten artistien levyjä. Rollinsin ohjelmaa jatkettiin keväällä 2018 kymmenen jakson verran.

Liput Henry Rollins Travel Slideshow’hon Kulttuuritalolle tulevat myyntiin perjantaina 18. toukokuuta.

Lisää luettavaa